Prijave do petka

Prošetajte Šetnicom skrivenih čari u Rapcu!

0

Turistička zajednica Grada Labina poziva vas u subotu, 17.02.2024., na besplatnu šetnju Šetnicom skrivenih čari u Rapcu, kroz koju će vas na drugačiji način, kroz priče i razne zanimljivosti, provesti vodičkinja Kristina Načinović Jakovčić.

Okupljanje je na parkiralištu na kraju Rive u Rapcu od 9.30 do 10.00 sati. Početak šetnje je u 10.00 sati. Uživajte u šetnji na jednoj od brojnih staza koja se nalaze na području Grada Labina, rabačkoj šetnici Skrivenih čari. Avantura kreće s rabačke Rive i prolazi poluotokom Sv. Andrija, na kojem se nalazi istoimena crkvica iz 15. st., najstarije graditeljsko nasljeđe u Rapcu. Doznajte više o Teleferici, o skulpturi „Perle“, koja se nalazi na stijeni ispod crkvice i o skulpturi „Kupačica“, te uživajte u prekrasnom pogledu na more i obližnji otok Cres. Staza vodi sve do prekrasne uvale Prižnja, odakle se dalje kreće prema Prohaski, jednom od najljepših dijelova Rapca. Ime je dobio po obitelji riječkoga trgovca Prohaske, podrijetlom iz Češke, a na tom je mjestu nekada  bio njihov ljetnikovac.

Kraj šetnje predviđen je oko 13 sati.

Dužina staze je oko 5,5 km (Riva Rabac – Sv. Andrija - Uvala Prižnja - Prohaska – Riva Rabac)

Težina staze: lagana

Preporučamo uzeti sendvič i vodu te prema potrebi štapove.

Rok za prijavu: petak, 16.02.2024. do 12:00 sati,  ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://forms.gle/kgTx1hFiWDz3rxQB7. Sudjelovanje je besplatno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA HORTIKULTURNIM POSLOVIMA

Do: 02.03.2024.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

NJEGOVATELJ/ICA

Do: 04.03.2024.

KRINGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 06.03.2024.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RUKOVATELJ/ICA AUTODIZALICOM

Do: 06.03.2024.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA