KBK Budokai Labin

Karlo Paliska i Emil Mujkić prvaci Hrvatske

1

U Jastrebarskom je u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba „Jastreb“ 2. ožujka održano Prvenstvo Hrvatske u pointfightingu za seniore, juniore, starije i mlađe kadete, te za djecu. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo 35 kickboxing kluba sa 325 natjecatelja labinski su natjecatelji osvojili 12 medalja od kojih su dvije zlatne, četiri srebrne i šest brončanih.

Na Prvenstvu Hrvatske u pointfightingu za starije kadete Emil Mujkić u kategoriji do 47 kilograma ponovo je osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske. Ovo je Emilu treća titula prvaka Hrvatske. Drugo zlato za labinski klub osvojio je Karlo Paliska koji je kod juniora u kategoriji do 79 kilograma osvojio zlatnu medalju i postao prvak Hrvatske za 2024. godinu.

Srebro i titulu viceprvaka Hrvatske osvojili su Adriano Glavičić kod seniora i juniora u kategoriji do 84 kilograma, Adrian Fonović kod juniora do 79 kilograma, kao i Ana Kruneš kod starijih kadetkinja do 42 kilograma.

Brončanu medalju osvojila je Victoria Pekas kod juniorki i seniorki do 60 kilograma, Karlo Paliska u seniorima do 79 kilograma, Alicja Maria Mikuljan kod seniorki do 55 kilograma, Ivan Alexander Glušić kod starijih kadeta do 57 kilograma i Ivana Kruneš u starijim kadetkinjama do 42 kilograma. Kadeti Ana, Ivana, Emil i Ivan odradili su najteži dio u borbi za medalju kada su im bili i najteži protivnici. Moglo se desiti da ostanu i bez medalje.

 Korak do medalje bili su Damjan i Andrej Šumberac kao i Leni Brašnjić koji još nemaju dovoljno iskustva za ovako velika natjecanja. Zadovoljili su se petim mjestom. Ovime su Labinjani na najljepši način proslavili Dan Labinske Republike.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija