Tijekom izvješća o radu načelnika

Močinić komentirao stanje u državi: 'Prepucavanje je sramotno'

2
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Daniel Stanić, Martina Bilić i Dean Močinić (foto: Kristian Stepčić Reisman)

"Zahvaljujem svim vijećnicima na suradnji i na podršci. Isto tako hvala i djelatnicima jedinstvenog upravnog odjela općine Pićan na zalaganju, trudu, prihvaćanju i provedbi zajedničkih nam ideja, a sve kako bi unaprijedili i poboljšali standard života u našoj općini. Mogu reći da sam ja kao načelnik dosad ostvario dobru suradnju, posebno s Istarskom županijom, našim županom i pročelnicima upravnih odjela, koji su uvijek uvidjeli naše potrebe, pa su tako putem natječaja dodjeljivali sredstva za naše manifestacije, uređivanje pješačkih staza, puteva i izletišta, ulagali u poljoprivredu, te isto tako preko ŽUC a ulagali u sanaciju i nove projekte na lokalnim cestama", istaknuo je načelnik Pićna Dean Močinić, podnoseći na sjednici Vijeća 25. ožujka izvješće o radu za drugo polugodište 2023.. 

"Želim reći i to da imamo dobru suradnju sa Hrvatskim cestama i to na projektu modernizacije raskrižja na Mostu Pićan, a u tijeku je i izrada glavnog projekta buduće državne ceste Išišće-Kloštar koja prolazi kroz našu poduzetničku zonu", kazao je.

"Suradnjom Općine, Istarskog vodovoda Buzet, Hrvatskih voda sredstvima iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost u tijeku je realizacija izgradnje vodovodnog ogranka Ćopi-Mršani-Stanišići. U tijeku je i ishodovanje građevinske dozvole za sanaciju mosta na slapu Sopot, te čim je dobijemo krećemo u realizaciju zajedno sa Hrvatskim vodama. Sa njima surađujemo i na projektu odvodnje oborinskih voda u Kukurinima od igrališta do glavne ceste i postojećeg kanala. Hrvatske vode nam pomažu i u realizaciji puno manjih projekata, ali za nas isto tako jako važnih na području cijele općine - Lukeži, kanal ispod Pićna prema Jakačiću, nasipavanju puteva-Lug, nabavku cijevi, itd.", poručio je te nastavio:

"Potpisali smo i ugovor s Ministarstvom znanosti o dodjeli značajnih sredstava za izgradnju Dječjeg vrtića u Svetoj Katarini, te očekujemo građevinsku dozvolu i početak realizacije. Isto Ministarstvo nam je dodijelilo dio sredstava za izgradnju i opremanje igrališta za potrebe Dječjeg vrtića u Pićnu. Pokušavamo kandidirati i naš projekt Kuće čuda i legendi u Pićnu na ministarstvo kulture ili turizma, ali za sada, nažalost bezuspješno. Isto tako, zasad nam nisu odobrena sredstva za energetsku obnovu školske zgrade u Tupljaku preko natječaja Fonda za zaštitu okoliša, ali truditi se i pokušavati ćemo i dalje."

"Ovo trenutno predizborno stanje na državnoj političkoj sceni i izjave državnih čelnika, blaćenje i prepucavanje putem medija i društvenih mreža, ako je slučajno i zakonito onda je u najmanju ruku sramotno. Stoga želim naglasiti kako nam je bitno u što većem broju izaći na birališta, dati podršku onome za koga smatramo da želi, može i sposoban je učiniti najbolje za sve nas, a oni koji dobiju mandat da upravljaju i vode državu želim da paze na svakega čovika i svaki metar zemlje", zaključio je Močinić. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa