U Domu za starije u Labinu

Počinju prijave za Dnevni centar! Evo što će korisnici dobiti

2

Lijepi i ugodni proljetni dani unijeli su puno svjetla i toplih, vedrih boja u labinski Dom za starije osobe, baš kako i priliči vjerojatno najljepšoj zgradi javne namjene u Labinu. Tamo već danas boravi više od četrdesetak osoba starije životne dobi, mahom Labinjana ili onih iz bliže okolice, a po hodnicima, zajedničkim prostorijama i dvorištu nerijetko se čuje izvorna labinjonska cakavica.

Uz gotovo potpuno popunjen kapacitet smještaja u sobama, pozitivna i vesela atmosfera već u samom predvorju i ljubazno osoblje koje se trudi da za svakog korisnika izdvoji ne samo vrijeme nego i osmijeh i lijepu riječ, ono je što se vidi čim se pređe prag ulaznih vrata Doma. A uskoro - već od ove srijede 17. travnja - labinski Dom za starije otvara prijave za još jednu dugo očekivanu uslugu - onu dnevnog boravka, za dodatnih 20 korisnika.

Na ovaj način stalni korisnici Doma dobit će prošireno društvo, koje će boravak u ovom predivnom objektu učiniti još dinamičnijim i zanimljivijim, dok će korisnici Dnevnog centra, koji spavaju i dio dana provode u svojim domovima, dobiti ne samo kvalitetnu njegu i ugodan prostor za boravak, već i društvo svoje generacije.

Tijekom svih radnih dana u tjednu u trajanju od 8 sati dnevno, korisnicima će biti osigurano korištenje ležaja u četverokrevetnoj sobi kao i doručak, međuobrok i ručak te organizirane aktivnosti tijekom dana uz stručnu i drugu pomoć i podršku.

Mjesečna cijena usluge čija je svrha zadovoljavanje osnovnih i dodatnih životnih potreba korisnika koje ne mogu biti zadovoljene u obitelji je 250 eura, a obrasci za prijavu bit će dostupni na web stranici Doma za starije.

S početkom svibnja kreće s radom i usluga pomoći u kući i to priprema i dostava obroka te nabava lijekova i potrepština. Prednost pri ostvarenju usluge pomoći u kući imaju korisnici kojima je navedeno pravo priznato Rješenjem Grada Labina te oni  korisnici koji imaju sklopljen ugovor o pružanju usluge pomoći u kući s Udrugom Labin Zdravi grad, zaključno s 31. ožujkom. Na taj način se želi osigurati kontinuitet usluge pomoći u kući u našoj zajednici.

"Dom je pun, korisnici i članovi njihovih obitelji ne kriju zadovoljstvo, a i kadrovski je odlično ekipiran, tako da je s ovim novim korakom otvaranja dnevnog centra, sve bliže onaj cilj da imamo jednu od najboljih i najkvalitetnijih ustanova socijalne skrbi u ovom dijelu Hrvatske. Novih dvadeset korisnika u idućim će tjednima dobar dio svog dana provoditi ovdje, u društvu svojih vršnjaka i u sigurnim rukama naših njegovateljica, a s prvim radnim danom svibnja kreće još jedna dugo očekivana usluga - dostava toplih obroka u domova vaninstitucionalnih korisnika", najavio je ovom prigodom labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa