Gradska galerija Labin

Danas razgledavanje izložbe Ide Blažičko uz stručno vodstvo

0
Na izložbi "Habitat" Ide Blažičko
Na izložbi "Habitat" Ide Blažičko

Gradska galerija Labin organizira u petak, 26. travnja, razgledavanje izložbe „Habitat“ Ide Blažičko. Publiku će o konceptu izložbe, djelovanju kiparice i njezinom pristupu umjetnosti upoznati kustosica galerije. Početak je u 18 sati.

Izložba Ide Blažičko predstavlja suradnju sa zagrebačkom Galerijom Forum, u kustostvu voditelja Galerije Feđe Gavrilovića. Otvorena je 13. travnja, a trajat će do subote, 11. svibnja 2024. Habitat Ide Blažičko jedinstvena je pojava u labinskoj Gradskoj galeriji. Uprizoreni svijet prirode kao našeg izvornog habitata (okoline), odnosno doma, kako je umjetnica podcrtala, uranja promatrača u magičnost vizualnih i auditivnih podražaja instalacije.

Tekstilni fragilni cvjetovi koji lebde središnjim galerijskim prostorom naglašeni su prelijevanjem plavičastih svjetlosnih tonova i upotpunjeni naizmjeničnim audio kompozicijama Alexa Brajkovića, od kojih svaka predstavlja jednu od ugroženih životinja s područja Hrvatske stvarajući novi doživljaj i atmosferu instalacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa