Gradski orkestar iz Labina nastupao u poljskom Rybniku

26.06.2024 - 09:49

Gradski orkestar Labin nastupao je na 33. Međunarodnom festivalu orkestara Zlatna lira u Poljskoj. Festival se održava svake godine sredinom lipnja u gradu Rybniku.

Nastupili su 15. lipnja predstavivši se istarskim i hrvatskim skladbama, klasičnog, ali i suvremenijeg repertoara. Program je započeo u novom amfiteatru parka H. Czempiela u četvrti Niedobczyce.

Atmosfera je bila odlična, a publika je nagradila orkestar velikim pljeskom već nakon prve skladbe, dok je poljski ton majstor uzviknuo "samo hrvatsko samo hrvatsko!". Lijepo vrijeme omogućilo je mnogobrojnoj publici nesmetano uživanje u  poslijepodnevnom programu.

Osim poljskih orkestara, unutar 25-minutnih nastupa predstavili su se orkestri iz Češke, Slovačke, Ukrajine, Mađarske kao i mnogobrojne mažoretkinje. Za sve sudionike bila je osigurana hrana i piće te je ukupan doživljaj glazbe i prirode bio odličan.

"Veliko hvala Gradu Labinu kao i organizacijskom timu Grada Rybnika koji su omogućili sudjelovanje Gradskog orkestra Labin na ovom velikom glazbenom susretu uz nadu da je to početak jedne dobre međunarodne suradnje ljubitelja glazbe", poručili su iz Gradskog orkestra Labin.

Tweet

Posljednje novosti