DREAM CUP POREČ

Ekipa Rudara U9 srebrna

26.06.2024 - 09:54
Srebro zlatnog sjaja malih Kovara
Srebro zlatnog sjaja malih Kovara

Nogometaši Rudara kategorija U9, predvođena trenerima Valentinom i Antonijom Stepčićem i osvojila je srebro na "Dream Cupu" u Poreču. Najmlađa ekipa Rudara nakon sto je doslovno u zadnjem prvenstvenom kolu odlučivala o prvaku s Istrom 1961 i NK Jadran, u Poreč je otišla u najjačem sastavu. U grupi s Varaždinom, Croatiom Viennom i Viroviticom, završili su na drugom mjestu s pobjedom, porazom i remijem. U četvrtfinalu ih je dočekao Jadran Poreč kojeg su Kovari pobijedili dvama golovima Riana Dobrića i jednim Tonyja Licula, rezultatom 3:2. 

Mađarski predstavnik Credobus Mosonmagyar, koji je pokazao najkvalitetniji nogomet, bio je protivnik u polufinalu. Ipak, Rudar je golovima Riana Dobrića i Fernanda Rajkovića uspio prirediti malo iznenađenje, te na veliko zadovoljstvo izboriti finale s prvoligašem Varaždinom, od kojeg su u skupini poraženi 4:0. 

Velika borba, puno emocija, prekrasnih poteza s jedne i druge strane. Varaždin je poveo u 8. minuti udarcem s desetak metara. Rdar je izjednačio dvije minute prije kraja utakmice, golom Tonyja Licula. Gabriel Cuculić je izveo korner, a Tony Licul glavom pogodio za izjednačenje. U ruletu udaraca s bijele točke Varaždin je bio uspješniji. Za najboljeg vratara turnira izabran je Kovar Fernando Rajković. 

Ekipa Rudara kategorija U11 osvojila je deveto mjesto s dva primljena gola u devet utakmica uz omjer, sedam pobjeda, poraz i remi protiv prvaka Varaždina. U grupi pobjede protiv Nehaja, Šenčura, Cure NSŽI, Moele, NK Jadran Bijeli, te remi u srazu s Varaždincima, iako su vodili cijeli susret. Jedini poraz na turniru doživjeli su protiv Parndorfa koji je kao drugi s istim brojem bodova prošao zbog više danih golova. U razigravanju za mjesta, pobjeda protiv jako dobrih Novog Marofa, te Varaždina plavih. 

Kategorija U13 osvojila je sedmo mjesto među 18 ekipa. U jakoj grupi s NK Istra 1961, FK Rad Beograd, NKPazinka i NK Goranin, Kovari su s tri pobjede i porazom osvojili drugo mjesto u skupini i time ostvarili ulazak u četvrtfinale. Slovenski prvoligaš, NK Aluminij je u bio prejak te su poraženi 3:0, a igrali su bez tri standardna prvotimca. U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta U13 je porazom na jedanaesterce od Mađara, Ikarus BSC, te pobjedom 1:0 nad Novigradom, zauzeo sedmo mjesto. (Pripremila: Valentina Prokić)

Tweet

Posljednje novosti