MEĐUNARODNI BOĆARSKI TURNIR U18 U FRANCUSKOJ

Ivan Načinović četvrti s reprezentacijom Hrvatske

0
Vjekoslav Matetić, Ivan Načinović, Adrian Šipek, Manuel Peršić, Luka Tus i Čedo Vukelić
Vjekoslav Matetić, Ivan Načinović, Adrian Šipek, Manuel Peršić, Luka Tus i Čedo Vukelić

Ivan Načinović, boćar iz Čepića koji nosi dres riječkog Vargona bio je u sastavu Hrvatske U18 reprezentacije zajedno s Adrijanom Šipekom (Sveti Jakov Jadranovo), Manuelom Peršićem (Vodnjan) i Lukom Tusom (Sveti Jakov Jadranovo) koji su predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem i direktorom reprezentacija Vjekoslavom Matetićem osvojili četvrto mjesto na međunarodnom turniru u francuskom Saint-Egreveu. 

Hrvatski boćari bili su u skupini s Italijom, Aurom A i Francuskom B te su ostvarili jednu pobjedu od 12:0 nad Aurom A. Poraženi su od Italije 9:3 i Francuske B 7:5. U srazu za četvrto mjesto igrali su protiv Francuske 1, no nisu uspjeli pobijediti.

Utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna. Hrvatski boćari pobijedili su u štafeti 46:43, potom su izgubili u preciznom izbijanju 20:10, te remizirali u brzinskom izbijanju 38:38. U klasičnim igrama u pojedincu je sa zvukom sirene bilo 7:7, a potom je zadnja ukoštana boća francuskog boćara presudila u korist Francuza, dok je par završio 5:4. (Pripremila: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa