Predložite dobitnike općinskih priznanja općine Pićan

0
Na prošlogodišnjoj dodjeli (foto: Robi Selan)
Na prošlogodišnjoj dodjeli (foto: Robi Selan)

Do 10. srpnja možete predložiti dobitnike javnih priznanja općine Pićan, u koja spadaju plaketa, nagrada, priznanje počasnog građanina te zahvalnica.

Plaketa Općine Pićan dodjeljuje se pojedincima, poduzećima, javnim i drugim ustanovama, jedinicama lokalne samouprave, državnim tijelima i drugim institucijama i službama sa ili van područja Općine, kao i stranim državljanima, organizacijama ili institucijama, za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled općine, a posebice za naročite uspjehe u unapređenju gospodarstva, znanosti, kulture, zaštite i unapređenja prirodnog okoliša i drugih javnih djelatnosti, te poticanja aktivnosti koje su tome usmjerene.

Nagrada Općine Pićan se dodjeljuje pojedincima kao godišnja nagrada za zasluge, rezultate ili doprinose koji su opisani u prethodnom stavku.

Priznanje Počasnog građanina Općine Pićan može se dodijeliti građaninu RH ili druge države, koji je svojim radom, znanstvenim, političkim, kulturnim, humanitarnim ili sportskim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Općine Pićan, ostvarivanju i razvoju demokracije u RH, mira u svijetu i napretku čovječanstva.

Javna priznanja Općine Pićan dodjeljuju se na Dan Općine Pićan. Pravo predlaganja kandidata za dodjelu priznanja imaju Općinsko vijeće, radna tijela općine, načelnik, Komisija za dodjelu priznanja, te druge fizičke i pravne osobe.

Prijedlozi se dostavljaju Komisiji za dodjelu priznanja poštom na adresu: Općina Pićan, Pićan 40, 52332 Pićan ili na e-mail martina.bilic@pican.hr, trebaju biti obrazloženi, a po potrebi i dokumentirani. Uz prijedlog napišite i svoje kontakt podatke (mobitel/e-mail). Komisija za dodjelu priznanja razmatra prispjele prijedloge, sastavlja konačan prijedlog s obrazloženjem za svakog kandidata i upućuje ga Općinskom vijeću. Odluku o dodjeli priznanja donosi Općinsko vijeće.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa