Labinski umirovljenici se rekreirali u dolini Soče

0

Jučerašnji vrući ljetni dan labinski penzići iskoristili su za jednodnevni izlet u Sloveniju. Izlet je kao i uvijek iskordiniran od strane SUH-a, Podružnice Labin i organizatorica Eni Modrušan i Marije Golja.

Krajnja destinacija ovog puta bila je dolina rijeke Soče u samom srcu Julijskih alpa. Pred nama je bilo par sati ugodne vožnje kroz Sloveniju, gdje smo se već na pola puta sreli s rijekom Sočom, zelenom poput dragulja.

Rijeka Soča nas je vodila do krajnjeg odredišta gradića Bovec i Tolmin. Jednodnevni obilazak bilo je prekratko vrijeme da se razgledaju sve prirodne ljepote koje su nas tu dočekale. Zelenilo šuma te alpske planine u pozadini koje se spajaju s plavetnilom neba, prekrasan je i neobičan krajolik za nas Istrijane.

Dvosatno hodanje stazom uz rijeku Soču s mladim vodičem kroz šumu, prelasci preko mostića, žubor rijeke te slapovi koji se razigrano spuštaju kroz pukotine visokih stijena te svježina čiste, bistre vode bila je  prava  uživancija za sve nas. Tako da nismo ni primjetili da smo nakon cirka sedam kilometara prohodanog puta svi stigli živi i zdravi. (Tekst i foto: Ornela Gergorić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija