Saznali smo što!

Foto Teatar Naranača: 'Spremamo nešto novo i totalno cool za Šćorice'

25.07.2024 - 06:02

"Spremamo nešto novo i totalno cool za ovogodišnji festival pričanja priča Šćorice koji nas očekuje 27. i 28. srpnja u općini Pićan", objavili su iz pulskog Teatra Naranča na društvenim mrežama a o čemu se radi saznali smo u Općini Pićan. 

Naime, Teatar Naranča izrađuje maketu rudnika koja će biti postavljena u Pićnu, budući da je tema Šćorica rudarstvo, odnosno 25. obljetnica zatvaranja rudnika Tupljak.

Osim te 'kove' koja je neki tip instalacije, moći će se u 'kovu' i ući te ju doživjeti. To će izvoditi Teatar Naranča a zvukove je radila Valnea Bulić, saznali smo u Općini.

Bit će zanimljivo slušati rudarske Šćorice s Ivonom Orlić u subotu u 19.30, kojom prilikom će se popričati s tri rudara. Kovarska kuća - Arsiana iz Raše predstavit će jedan dan u životu rudara, rudarsku turističku ponudu općine Raša, opisati kako izgleda odlazak u rudnik, a izložbu rudarskih eksponata posudili su im iz Narodnog muzeja Labin.

Bit će tu interpretativne šetnje Istra Inspirita "Macić" na tu temu, priče o rudarskim macićima Teatra Naranča te kreativne rudarske radionice, u izvedbi istih. PŠ Pićan predstavit će likovne radove polaznika na tu temu. (Foto: Facebook Teatar Naranča)

Tweet

Posljednje novosti