Održana Rabačka regata

U čast preminulog Paola Toffettija uvedena nova kategorija

0

Proteklog vikenda JK Kvarner ugostio je, na tradicionalnoj Rabačkoj regati, natjecatelje u klasi Optimist s područja Sjevernog Jadrana i Zagreba. 70 najmlađih jedriličara borilo s da ostvare najbolji mogući plasman na prvoj kvalifikacijskoj regati u sezoni 2024/25.

Uvjeti na regatnom polju bili su prilično teški kako za natjecatelje tako i za organizatore, pa su se ubrzo izdvojili jači i iskusniji jedriličari. U petak ih je dočekala jaka bura s udarima i do 26 čvorova i puno vala, tako da je gotovo pola flote moralo odustati. U subotu su uvjeti bili gotovo idealni uz puno slabiju buru pa su svi natjecatelji pa i on najmlađi, rođeni 2017. godine, uspjeli pokazati svoje jedriličarske vještine na regatnom polju. U nedjelju je cijela flota isplovila, ali na žalost nije bilo dovoljno vjetra da bi natjecanje startalo.

Od 9 planiranih jedrenja prema Oglasu regate i Uputama za jedrenje uspjelo se održati 6 što čini regatu važećom u kvalifikacijskoj proceduri.

Najbolje su se na polju snašli jedriličari JK Galeba osvojivši sva tri prva mjesta u ukupnom poretku. Prvo mjesto osvojila je Ema Grabar, drugo Laura Batelić, a treće Matteo Matković.

U kategoriji do 12 godina za djevojčice 1. mjesto je osvojila Rita Lukarić iz JD Val Crikvenica, a za dječake Albert Lebinac također iz JK Galeba.

Za JK Kvarner nastupili su Aleks Čekada osvojivši 40. mjesto, Tia Blašković 43., Matej Andrić 44. te Dominik Radović 53. mjesto u ukupnom poretku.

Ove godine je u čast prerano preminulog Paola Toffettija uvedena i nova kategorija odnosno Trofej Paola Toffettija za najmlađeg natjecatelja koji je završio barem jedno jedrenje. Prvi trofej je osvojio Andrija Zoričić iz JD Val Crikvenica, rođen 2017. godine.

Paolo je bio član, takmičar i trener u JK Kvarneru od svoje najranije mladosti. Uvijek pozitivan, radin i izuzetno cijenjen i voljen naročito među najmlađima koje je kroz školu jedrenja uvodio u svijet ove plemenite vještine. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija