PRIJEM POVODOM DANA POLICIJE

Prvi put objavljeno kako će izgledati zgrada policije i RIŠ-a nakon obnove

09.10.2024 - 15:07

Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Sv. Nedelja Irene Franković, načelnik Općine Raša Leo Knapić i načelnik Općine Pićan Dean Močinić 8. listopada su u zgradi Grada Labina organizirali prijem za načelnicu Policijske postaje Labin Đeni Bučić.

Gradonačelnik Glavičić je u ime svih načelnika Labinštine, kao i u svoje osobno ime, čestitao načelnici i svim djelatnicima Policijske postaje njihov dan, zahvalivši im na predanom i profesionalnom radu te doprinosu zajednici.

Načelnica Bučić izrazila je zahvalnost i osvrnula se na dosadašnju uspješnu suradnju s predstavnicima vlasti, uz napomenu kako je, unatoč velikom broju turista i svim izazovima s kojima se suočavaju tijekom ljetnih mjeseci, turistička sezona protekla mirno i bez incidenata koji bi izazvali zabrinutost javnosti.

Ovom prilikom načelnici Bučić predstavljen je i glavni projekt energetske obnove zgrade RIŠ-a u kojoj se nalazi Policijska postaja Labin, a kojim se definira njen budući izgled i kojim će se, zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova kao nositeljem projekta prijaviti na natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada. Time bi zgradi RIŠ-a koja se nalazi u središtu grada, a u kojoj osim policije djeluju i druge ustanove i udruge, dali jedno novo lice, dostojno užeg centra našeg grada Labina.

Prema sporazumu sklopljenom s Ministarstvom unutarnjih poslova, odnosno resornim ministrom Davorom Božinovićem, MUP će biti nositelj realizacije projekta energetske obnove zgrade PP Labin, a ovisno o iznosu dobivenih bespovratnih sredstava na natječaju za energetsku obnovu, naknadno će se utvrditi iznos sufinanciranja projekta koji će Grad Labin uvrstiti u svoj proračun.

Tweet

Posljednje novosti