DONOSIMO POPIS PUNKTOVA ZA PRIKUPLJANJE DONACIJA

Uključite se u akciju Solidarnost na djelu i pomognite potrebitima

09.10.2024 - 11:43
Labinska ekipa Crvenog križa (foto: Facebook Crveni križ Labin)
Labinska ekipa Crvenog križa (foto: Facebook Crveni križ Labin)

Crveni križ Labin poziva sve sugrađane da i ove godine podrže humanitarnu akciju Solidarnost na djelu, koju provode već 52. godinu, a održava se u četvrtak 10. listopada.

"Akcija Solidarnost na djelu 2024 okrenuta je potrebama oko 150 obitelji i samaca na području Labinštine (više od 250 neposrednih korisnika) kojima je mjesec predug za njihove financijske mogućnosti, te im u prosincu želimo iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom ili potrošačke bonove za kupnju istoga. U tu svrhu obično se utroši oko 70 posto prikupljenih sredstava", objavili su iz CK Labina.

"Također, želimo pomoći i učenicima svih škola Labinštine a čiji roditelji teže pokrivaju njihove potrebe, putem školskog fonda stvorenim da im pokušamo pružiti jednake mogućnosti. Fondu obično ostane oko 30 posto prikupljenih sredstava. Svi koji žele i mogu, u četvrtak mogu željeni iznos donirati našim volonterima na sabirnim mjestima, a zauzvrat će dobiti bon ovjeren žigom. Volonteri će biti označeni znakom Crvenoga križa i prslucima i srest ćete ih od 9 do 12 sati na tržnici, u centru na Zelenicama, u Gornjem Labinu, u Marketu Kature, Opskrbnom centru, Konzumu, Eurospinu na Štrmcu, na benzinskoj postaji INA, a u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati u Opskrbnom centru, Konzumu i Eurospinu", objavili su iz Crvenog križa.

Donacije će se primati i u trgovini Jedinstva u Koromačnu, do kraja listopada. U spomenutim trgovinama prikupljat će se još i hrana i higijenske potrepštine. Donacije će se u narednim tjednima prikupljati i u svim školama i vrtićima Labinštine te uz pomoć učenika i u manjim mjestima Labinštine. Akcija se vodi pod evidencijskom oznakom IŽ-HA/OST-24-17, traje do 10. prosinca, a uplate se primaju i na žiro račun IBAN HR09 2402006 1500142987.

"Zahvaljujemo svima koji će se akciji odazvati, te onima koji su omogućili da se ona održi", objavili su iz CK-a Labina.

Tweet

Posljednje novosti