GRAD POKLONIO VRTIĆU 1.000 EURA POVODOM DJEČJEG TJEDNA

Foto Glavičić: 'Hvala što kroz djecu naš grad činite boljim mjestom'

10.10.2024 - 14:22

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj posjetili su 10. listopada Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“, odnosno sve odgojne skupine u centralnom vrtiću i pet područnih odjeljenja koji se nalaze na području Grada.

Tijekom posjeta, predstavnici Grada djeci su poklonili košare s voćem i ponekim slatkišem, naglašavajući važnost zdrave i uravnotežene prehrane već od najranije dobi, a osim ukusnih zalogaja koja su razveselila djecu, gradonačelnik Glavičić je ravnateljici vrtića Ivani Škopac uručio poklon bon u iznosu od tisuću eura, u svrhu nabave edukativne i didaktičke opreme za djecu. U znak zahvale, mališani su spremili i prigodne poklone za svoje goste kojima su kroz likovne radove izrazili svoje želje.

Prilikom razgovora s odgojiteljima i stručnim kadrom vrtića, gradonačelnik Glavičić izjavio je kako je uloga odgojitelja i djelatnika vrtića jedna od najvažnijih u našem društvu i zahvalio se na trudu, predanosti i toplini koje kroz svoj rad prenose djeci.

„Svjesni smo izazova s kojima se susrećete, kao i činjenice da su zanimanja u odgoju i obrazovanju postala deficitarna. Ulaganje u ljudski kapital sada je važnije nego ikada prije i drago nam je da smo ugovorenim povećanjima plaće napravili prvi korak prema konačnom cilju, a to je izjednačavanje vaših primanja s onima vaših kolega iz osnovnih škola. Vjerujte mi da znamo što radite i koliko vrijedite, i ovim putem vam se želim zahvaliti što kroz našu djecu naš grad činite boljim mjestom za odrastanje. Hvala vam!“, poručio je Glavičić.

Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu, a u sklopu obilježavanja istog očekuju nas i druga zanimljiva događanja poput tradicionalnog posjeta učenika 4. razreda osnovnih škola gradskoj upravi te besplatnih filmskih projekcija u Kinu Labin za vrtićku i školsku djecu.

Tweet

Posljednje novosti