Mjesni odbor Kature

Kature dobivaju zelenu oazu dostojnu svjetskih metropola

18.10.2024 - 12:47

Predstavnici gradske vlasti prošli su se tjedan sastali s članovima Mjesnog odbora Kature, na posljednjem u nizu radnih sastanaka s mjesnim odborima, na kojem su analizirani realizirani projekti u tekućoj godini te razmatrani planovi za nadolazeće razdoblje.

Sastanku su prisustvovali Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Anita Blagonić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju, i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom, Serđo Mandić, te članovi Mjesnog odbora Kature Tijana Kocijel (predsjednica MO), Mauricio Milevoj, Aida Murtić Hodžić, Miroslav Ivanošić i Ešef Kopić.

Predstavnici Grada ukratko su prezentirali odrađene komunalne projekte na području mjesnog odbora, odnosno konkretne planove realizacije do kraja 2024. godine, a kao jedan od budućih projekata na tom području naveli su i kapitalni projekt Urbani park Kature čijim će uređenjem Labin će dobiti jednu novu, zelenu oazu po uzoru na svjetske metropole, a za koji su osigurana bespovratna sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od ukupno 350 tisuća eura. Prijedlog vizualnog rješenja Urbanog parka Kature izradio je „OpOp studio“ iz Poreča, a trenutno se nalazi u fazi izrade glavnog projekta te će se po završetku prezentirati javnosti. Javno predstavljanje projekta Mjesnom odboru, a potom i široj javnosti planira se za studeni.

 

Predstavnici mjesnog odbora sa svoje su strane već unaprijed pripremili popis prioriteta za daljnje projekte u 2025. godini koje su predstavili zamjenici gradonačelnika i prisutnim pročelnicima, a koji između ostalog uključuju asfaltiranje parkirnih površina, sanacije nogostupa i postavljanje rasvjetnih tijela po naselju. Mjesni odbor također je izrazio svoju želju za imenovanjem trga na Katurama te organizacijom prikladnog događaja koji bi unio malo veselja i aktivnosti i u taj dio grada.

„Ovakvi sastanci pružaju priliku da na licu mjesta čujemo potrebe i ideje članova Mjesnog odbora i građana. Naša je zadaća ugraditi te prijedloge u planove grada kako bismo nastavili unaprjeđivati infrastrukturu i usluge na razini koja odgovara potrebama svih stanovnika,“ izjavila je Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika, dodajući kako je uloga mjesnih odbora ključna u koordinaciji aktivnosti između gradske vlasti i lokalnih zajednica.

Tweet

Posljednje novosti