OPĆINA SV. NEDELJA

Načelnica Irene Franković posjetila Dječji vrtić 'Pjerina Vernbanac'

18.10.2024 - 13:01
Načelnica Irene Franković s mališanima u Vrećarima
Načelnica Irene Franković s mališanima u Vrećarima

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna Općinska načelnica Irene Franković posjetila je dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ na područnom odjeljenju Vrećari.

Mališani su Općinsku načelnicu dočekali s velikim veseljem i radošću. Zapjevali su joj poznatu dječju pjesmu „Što se u vrtiću radi“ ne bi li je upoznali sa svojim svakodnevnim aktivnostima i uspomenama koje stvaraju kroz igru i međusobno druženje.

 Načelnica se je zahvalila mališanima i djelatnicima na ugodnom i toplom dočeku te se ispričala što zbog ranijih obaveza je bila spriječena doći ih posjetiti u toku dječjeg tjedna.

Djeci koji su polaznici vrtića, uručila je poklon bon u iznosu od 200,00 eura, u svrhu nabave edukativne i didaktičke opreme za djecu. U znak zahvale, mališani su spremili i prigodan poklon za svoju načelnicu.

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanja prava djece te pojačanih akcija i aktivnosti posvećenih našim najmlađim uzrastima. Moto Dječjeg tjedna je izreka koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“. Ciljevi Dječjeg tjedna uključuju usmjeravanje pažnje javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, provođenje  posebnih i prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu, poticanje volonterskog rada odraslih s djecom, kao i aktivno sudjelovanje djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Vrtić na Vrećarima je izgrađen 2018. godine, a Općina Sveta Nedelja planira svoj djeci s njenog područja financirati Vrtić i time financijski rasteretiti roditelje u doba velike inflacije.

Tweet

Posljednje novosti