TREĆA NL ZAPAD

Kovari pobijedili Rovinj i ostali u vrhu prvenstvene ljestvice

19.10.2024 - 17:47
Nova pobjeda Rudara
Nova pobjeda Rudara

Nogometaši Rudara pobijedili su Rovinj 2:0 u utakmici devetog Kola Treće NL Zapad. Pobjedu Kovarima pred domaćom publikom donijeli su Patrik Čenaj i Ševko Okić. Rudar se tako n sjajan način oporavio od poraza u Novalji u prošlom kolu i ostao u vrhu prvenstvene ljestvice. 

Kovari su od prve minute diktirali tempo, imali posjed, te stvarali šanse. Posebno je konkretan bio Paolo Juričić koji je u prvom poluvremenu pokušavao u četiri navrata. Najprije na dodavanje Okića, Juričić sa 12-13 metara puca u Juršića, da bi Juršić neshvatljivo uhvaćenu loptu ponovno rukom odigrao Juričiću, a ovaj lobom promašuje cijeli gol.

Pokušao je Juričić iz slobodnjaka sa 20-tak metara, ali Juršić brani, da bi negdje na polovici prvoga poluvremena Juričić promašio i četvrtu priliku, odnosno pucao pored gola nakon što mu je Golja sve izradio i “izbacio” ga u odličnu priliku, ali jednostavno danas Paolo nije bio precizan.

A onda je u 41 minuti Juričić pokazao da mu danas bolje idu asistencije. Paolo probija lijevi bok i prizemnom loptom upošljava natrčalog Čenaja koji zakucava loptu za vodstvo Kovara 1:0.

Treba istaknuti i “matnu” situaciju Čenaja malo prije gola, nakon što se Macan probio kroz veznu liniju Rovinježa i “gurnuo” loptu Čenaju, ali njegov udarac brani Juršić.

Jedini udarac prema golu gosti su uputili preko Bernobića pri kraju poluvremena, ali lopta završava preko gola “neocijenjenog” Blažine u prvom poluvremenu.  

Početkom drugoga poluvremena trener Rovinja, Jurić ubacuje Terlevića koji je unio dosta živosti, probojnosti u napad Rovinježa. I onda u terenskoj dominaciji  gostiju, ali bez prave realizacije,  Macan bježi po desnoj strani daje povratnu loptu Okiću koji iz prve  puca i “probija” golmana gostiju Juršića za 2:0 i konačan rezultat.

- Zaslužena pobjeda. Nadigrali smo Rovinj u svim elementima nogometne igre i trebali smo u prvom poluvremenu riješiti utakmicu. Drugo poluvrijeme prepustili smo posjed Rovinju i željeli ih visoko podignuti. U tome smo uspjeli i nakon polukontre zatvorili utakmicu s drugim golom. Ekipi Rovinja želim brzi reset i da se vrate u pobjednički ritam jer svojom kvalitetom sigurno ne zaslužuju biti tu gdje su trenutno, rekao je trener Rudara Franko Čupić. 

Zapisnik utakmice Rudar - Rovinj 2:0 (1:0) pogledajte OVDJE

Tweet

Posljednje novosti