PRVA ŽENSKA RUKOMETNA LIGA

Rukometašice Rudara ostvarile još jednu pobjedu

19.10.2024 - 20:20

U šestom kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene rukometašice Rudara na svom su terenu pobijedile Dalmatinku 28:27. Nakon prvog poluvremena gošće su vodile 13:14 .

Od domaćih igračica najviše pogodaka postigla je Ana Jajčević (9), slijedi Katarina Raspudić (6), te Karla Šegota i Jana Markulinčić sa po 4 gola. Katja Mikolić zabila je tri gola, a po jedan su dale Alisu Đuzel i Renee Posavac.

Nije dobro krenulo, agresivnom obranom gošće su držale Labinjake daleko od gola i polagano su dizale svoju prednost. Ipak, Labudice su se uspjele malo konsolidirati i uz par obrana Ane Ugrin uhvatile priključak i na odmor se otišlo sa minus 1.

"U nastavak ulazimo puno odlučnije i utakmica ulazi u egal. Igralo se gol za gol, i tada su od 18:18 otišle na 21:18 i činilo se kako možemo prelomiti utakmicu. Tada na 22:19 ulazimo u crni period i ne uspjevamo postići gol više od 9 minuta što gošće koriste za prelazak u vodstvo. Kad su u 57oj minuti cure iz Ploča povele 24:26, činilo se da bodovi putuju u Dalmaciju. Ali tada Ana Ugrin spušta roletu, Katarina Raspudić postiže tri gola zaredom, a Ana Jajčević u posljednjoj minuti za 28:27. Imale su gošće zadnji napad za bod, ali Ana Ugrin je obranila šut s krila i slavlje u dvorani moglo je početi", poručili su iz kluba nakon utakmnice.

Statistiku utakmice pogledajte OVDJE.

Tweet

Posljednje novosti