KONFERENCIJA ZA NOVINARE NA 'ŽIVOJ PLACI'

Valter Glavičić: Smanjit ćemo cijene zakupa na gradskoj tržnici

Piše: Robi Selan

25.10.2024 - 13:30
Svibor Jančić, Jelena Batelić, Valter Glavičić i Alan Šišinački
Svibor Jančić, Jelena Batelić, Valter Glavičić i Alan Šišinački

„Nedavno je Grad Labin potpisao aneks ugovora s Komunalnim poduzećem „1. Maj“ kojim ćemo smanjiti cijena najma štanderima i zakupcima poslovnih prostora jer ne želimo izgubiti Markat, koji je puno više od mjesta prodaje, on je mjesto susreta i razgovora, duša grada“, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić na konferenciji za novinare održanoj 25. listopada u sklopu manifestacija „Živa placa“ na Trgu Labinskih rudara.

 

Na susretu s novinarima sudjelovali su i Alan Šišinački iz inicijative Za Labin bez plastike, Jelena Betelić iz Udruge za mlade Alfa Albona i Svibor Jančić iz zagrebačke Zelene energetske zadruge – ZAZ.

Gradonačelnik je istaknuo tri glavna gradska zelena projekta koji su pred realizacijom: „Do kraja godine bit dovršeno hortikulturno uređenje Spomen područja rudaru s oko dvije tisuće sadnica, također do kraja godine bit će gotov projekt parka na Katurama, od benzinske postaje do Konzuma, a početak realizacije očekujemo početkom sljedeće godine i nadamo se da ćemo sljedeće godine početi i revitalizaciju Pinete, za što ćemo do kraja godine oformiti projektni tim.“

Šišinački je napomenuo nekoliko jednostavnih navika kojima možemo smanjiti korištenje plastične ambalaže: „To su povratne višekratne plastične čaše, platnene vrećice koje zamjenjuju jednokratne plastične i višekratne plastične posude, kojima se kada dođu s njim, vjerujte, gospođe na markatu jako obraduju. Ovim jednostavnim načinima možemo maknuti milijun jednokratnih vrećica.“

Batelić je naglasila Zeleni foto kutak – zeleni dnevni boravak u kojemu posjetitelji mogu saznati više o zelenim održivim projektima u Europi, a Jančić je građane podsjetio da na se na 'Živoj placi' mogu informirati o labinskom SUMP-u, Planu održive mobilnost s ciljem stvaranja ekološki održivijeg prometa u gradu.

Tweet

Posljednje novosti