DIEGO DATOS

'Konkurencija je ove sezone za nas veća, ali sve su to ekipe s kojima možeš igrati'

Piše: Valentina Prokić

25.10.2024 - 15:20
Diego Datos
Diego Datos

Rukometašice Rudara su na kratkom odmoru zbog reprezentativne stanke. Naon šest odigranih kola Labudice imaju tri pobjede i isto toliko poraza te su na šestom mjestu prvenstvene ljestvice. 

- Dosta smo zadovoljni. Malo ostaje žal za bodovima protiv Splita i Sinja jer smo bili nekompletni. Da smo bili kompletni imali bi barem još dva boda više, ako ne i sva četiri i onda bi to bila prava priča. No, idemo u pravom smjeru. Mislim da je ekipa dobra, kompletirali smo se što se tiče ozljeda i ispred nas bi trebao biti jedan puno mirniji nastavak prvenstva. Sve do novog prekida sredinom studenog zbog SP-a planiram da imamo barem nekih osam do deset bodova i to bi bilo dovoljno za miran nastavak prvenstva, mišljenja je trener rukometašica Rudara Diego Datos

 

Cilj je uvijek isti - napraviti više nego u prošloj sezoni, no ove godine konkurencija je jača.

- Cure su sad puno iskusnije s jednom godinom igranja u Prvoj ligi. Cilj je biti bolji vani i približiti se što više sredini tablice. Ove godine je liga dosta izjednačena, puno više nego lani. Sada je na svakoj utakmici izraziti favorit jedino Podravka, dok su u prošloj sezoni bile tri, četiri ekipe koje su bile neprikosnovene i jako su teško gubile bodove. Konkurencija je za nas veća, ali sve su to ekipe protiv kojih možeš igrati, koje možeš pobijediti, ali i od njih izgubiti. Mišljenja sam da Prva ženska liga nikad nije bila zanimljivija, dodaje Datos koji je optimističan u vezi nastavka prvenstva.

- Mislim da smo na dobrom putu, dobro radimo i to jednogodišnje iskustvo prve lige znači puno. Prošle godine smo bili novi u svemu tome, a sada nam je sigurno puno lakše, zaključio je strateg rukometašica Rudara.

Tweet

Posljednje novosti