admira žakula:

'Zašto su komunalci bez dozvole stanara ulazili u vrtove?'

1
Admira Žakula (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Admira Žakula (foto: Kristian Stepčić Reisman)

"Početkom kolovoza u kratkom periodu djelatnici Komunalnog poduzeća 1. maj ulazili su u vrtove stanova kojima su dodijeljeni na korištenje i čije korištenje stanari plaćaju Općini Raša. U vrtove su ulazili nenajavljeno i bez odobrenja stanara te rezali i odnosili palme govoreći da su radovima pristupili po nalogu iz općinske vlasti Raše. Palme su rezane stihijski i nisu sve ispiljene... Mnogi stanari nisu bili kontaktirani od ničije strane, ni općinske, ni navodnog stručnjaka koji je navodno bio po vrtovima i pregledavao palme. Dokaz tome je što navodno oboljele palme nisu označene", kazala je vijećnica Općine Raša Admira Žakula (HDZ) na sjednici 15. rujna.

Žakula je rekla da "neovlašteni ulazak u vrtove stanara koji su na korištenje dodijeljeni stanarima i neobavještavanje stanara o namjeravanoj radnji na okućnici potvrđuje izjave pročelnika i komunalnog redara pojedinim stanarima koji su im se obratili", a koji su rekli da je općinska vlast vlasnica vrtova/okućnica.

"Općinska vlast ne smije raditi razliku između stanara, niti smije s pojedincima dogovarati nešto što kasnije primijenila na većinu. Komunikacija sa svim stanovništvom od strane lokalne vlasti mora postojati bez razlike u pristupu. U par navrata se dokazalo da to tako ne funkcionira", rekla je Žakula i pitala: "Na temelju čega su radnici poduzeća 1. maj nenajavljeno, bez objašnjenja i dozvole stanara ulazili u vrtove, tj. okućnice stanarima i stihijski pilili i odvozili palme?". 

Drugo pitanje iste vijećnice odnosilo se na kriterije za zapošljavanje u Općini, istaknuvši primjer kandidata koji nije prošao, iako je zadovoljavao sve uvjete natječaja za radno mjesto, imao prebivalište na području Općine i usto bio njen stipendist.

Načelnica Glorija Paliska (IDS) rekla je da će na pitanja odgovoriti u pisanom obliku, a predsjednik Vijeća Željko Zahtila (IDS) kazao je da želi da odgovori budu spremni za iduću sjednicu. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija