mulavdić o neodržanoj fešti u trgetu:

'Kako je moguće da Općina ovisi o jednom ili dva pojedinca'

0
Na fešti u Trgetu prije nekoliko godina (foto: Nenad Čakić)
Na fešti u Trgetu prije nekoliko godina (foto: Nenad Čakić)

"Koje tijelo je donijelo odluku o postavljanju rampe u Koromačnu, jer se ne možete pozivati na odluku unazad tri godine, tim više što je na sastanku IDS-a na početku ljeta bilo dogovoreno da rampa neće biti postavljena, već da će se naći prikladnije rješenje", kazao je Nevres Mulavdić (SDP) na sjednici Vijeća Raše 15. rujna na točki vijećničkih pitanja.

"Kako je rampa već bila postavljena 'na silu' s kim ste se konzultirali da se ista više ne postavi, obzirom da ste i prije samog postavljanja imali informaciju o nezadovoljstvu ljudi koji tamo borave i koji koriste parking", kazao je Mulavdić. 

"Treba napomenuti i to da ste u pokušaju postavljanja rampe i zatvaranja gornjeg puta sve stanovnike Koromačna doveli u ugrozu, jer ta cestica ima i protupožarnu i evakuacijsku ulogu. Što se tiče sigurnosti izlaska na Županijsku cestu, nikad se nije desio ni najmanji incident...Nije bilo nikakve potrebe niti razmišljati o zatvaranju istog", kazao je Mulavdić.

Mulavdić je od načelnice Paliske zatražio i da im kaže "što se zapravo dogodilo s feštom od pidoća", jer su dosadašnje informacije o toj otkazanoj manifestaciji "bile šture".

Kako je moguće da Općina Raša kao organizator "ovisi o jednom ili dva pojedinca", kazao je i pitao "osjeća li se netko odgovornim za nastalu štetu". 

"Restorani su pretrpjeli određeni gubitak jer su unaprijed za taj dan osigurali veće količine hrane i više personala. Organizator - da je imao volje i želje - mogao je i posljednji dan osgurati dovoljne količine pidoća. Ima još uzgajivača u Raškom kanalu, ako ne ima Budava, Limski kanal i ostali", kazao je Mulavdić.

Načelnica Glorija Paliska (IDS) rekla je da će na pitanja odgovoriti u pisanom obliku, a predsjednik Vijeća Željko Zahtila (IDS) kazao je da želi da odgovori budu spremni za iduću sjednicu. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija