labin

U subotu od 10 do 13 sati posebna regulacija prometa

0

U subotu, 8. listopada istarskim cestama vozit će se drugo izdanje međunarodnog rekreativnog biciklističkog maratona Istria300. Na utrci će sudjelovati oko 1.500 domaćih i inozemnih sudionika.

Na prometnicama kojima prolaze biciklisti za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa. Na određenim lokacijama, koje su pod nadzorom MUP-a i redarske službe Organizatora, bit će moguć´ prelazak preko prometnica, a koje su prikazane na karti. Na tim lokacijama biciklisti imaju prednost prolaska te su moguća manja čekanja do trenutka prelaska.

Ruta koja prolazi Labinom je sljedeća:
Biciklisti dolaze iz pravca naselja Ravni – Sv. Marina -Donji Kranjci, skreću lijevo prema naselju Salakovci, nakon toga uključuju se na županijsku cestu kroz naselje Kapelica i nastavljaju prema rotoru sa državnom cestom D66 te  Pulskom ulicom (kod plinare) prema rotoru Elektroistra. Nadalje državnom cestom prema benzinskoj crpki INA gdje neposredno prije crpke skreću na Marcilnicu te kreću prema rotoru kod komunalnog poduzeća 1. MAJ d.o.o. na Vinežu i svoj put nastavljaju prema Santalezima u Općini Sv. Nedelja.

Ono što je važno naglasiti jest činjenica da će kretanje i prometovanje biti omogućeno i na dijelovima kojima prolazi utrka i to isključivo u smjeru pravca utrke. Tako će kroz Kranjce, Salakovci, Kapelicu, Pulsku ulicu i Marcilnicu kretanje biti moguće u smjeru kojim se kreću biciklisti. Između Elektroistre i benzinske crpke INA, uz naizmjenično propuštanje promet vozilima bit će moguć u oba smjera.

Bez obzira na navedenu regulaciju, preporučuje se vozačima koji dolaze iz pravca Rijeke prema Puli i obrnuto, da obilazno koriste ulicu Istarska i Zelenice. (na istim dionicama bit će postavljena i dodatna signalizacija). Navedena trasa i posebna regulacija prometa u subotu kroz Labin na snazi je od 10 do 13 sati. Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja. Više informacija možete pronaći ovdje ili na web stranici www.istria300.com.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa