Level52 osvojio prestižnu nagradu za projekt Labinska republika

3
Antonio Zulijani, Sanel Isanović i Nikola Batelić
Antonio Zulijani, Sanel Isanović i Nikola Batelić

Level52 iz Labina dobitnik je prestižne nagrade Red Dot: Brands & Communication Design 2022, u kategoriji Dizajn zvuka, jedne od najutjecajnijih nagrada u svijetu dizajna. Red Dot Brands & Communication Design spada među priznanja najveće i najcjenjenije razine na međunarodnoj sceni, a ove je godine konkuriralo više od 9.000 prijava.

Nagrada Red Dot dodjeljuje se od 1955. i međunarodno je prepoznatljiv dokaz kvalitete dizajna, dizajna koncepata te dizajna komunikacija.

U kategoriji „Best of the best” za dizajn zvuka nagrada je išla u ruke kreativne ekipe iz Levela52, a važno je napomenuti kako je to prva nagrada takve vrste koju je dobila Hrvatska tvrtka. Za dobivanje ove nagrade bilo je potrebno zadovoljiti stroge kriterije stručnog žirija: Ideja: Originalnost i kreativnost, Oblik: Kvaliteta dizajna i inovativnost i Utjecaj: Razumljivost i emocionalni značaj

Za kreativni koncept, glazbu i dizajn zvuka odgovoran je Sanel Isanović, kreativni direktor i vlasnik Levela52, te njegovi bliski suradnici Nikola Batelić, Antonio Zulijani i Zoran Karlić, čije su ideje i sinergija kreativnosti osvojile stručni žiri, izdvajajući se potpuno drugačijim pristupom kreiranja glazbe.

Nagrađena glazba je producirana za projekt odnosno dokumentarni film “Labinska republika”, Hrvatske Radiotelevizije.

Projektu je kreativna ekipa Levela52 pristupila vrlo emocionalno, duboko promišljajući o realizaciji i mogućnostima preko sedam godina, te je pronašla inspiraciju u rudarima i rudarskim pothvatima. Projekt predstavlja posvetu i svojevrsnu odu labinskim rudarima i Labinskoj republici kroz ideju o: rudarima kao ljudima gotovo nadljudskih sposobnosti koji su godinama izlagali  svoje živote na horizontima iskopa ugljena ispod zemlje u uvjetima visokog rizika i neposredne opasnosti za život, i; Labinske republike pokrenute od tih istih rudara, koji su svojim hrabrim   ustankom pokrenuli borbu protiv terora i represije iznad zemlje iznimnom hrabrošću.

Takav pomno promišljen, višedimenzionalni pristup kreativnom rješenju dodatno je začinjen činjenicom što su članovi kreativnog tima potomci tih istih labinskih rudara, pa je osobna povezanost i kreativna dimenzija čekala savršen trenutak koji se u konačnici i odrazio implementacijom emocija u projekt i njegovu realizaciju.

Izlazak na pozornicu pred oko 1.000 najvećih imena u industriji te primanje ove nagrade, uz popratni pljesak svih prisutnih, probudili su emocije koje će ekipa iz Levela52 dugo pamtiti. Nagradu su osobno uručili Jean Jacques Schaffner te Peter Zec, CEO Red Dot Awardsa.

“Ne možemo biti sretniji što su naš rad, trud i strast koju smo kanalizirali u projekt prepoznati od strane žirija jedne od najuglednijih i najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu. Kažu da je osvajanje ove nagrade samo početak, a mi smo sigurni da taj početak označava potpuno nova poglavlja za nas kao tim” - poručuju iz Levela52, dodavši kako je ovo za njih priznanje koje koje će im poslužiti kao motivacija i inspiracija u realizaciji kreativnih ideja koje ne skrivaju da imaju.

Dosadašnji projekti Levela52 su i ranije jasno dali do znanja da se radi o projektima koje prate procesi koji kombiniraju kreativnost, kvalitetu i emociju, a ova nagrada je pokazala i potvrdila kako se nalaze ni više ni manje nego u samom vrhu svijeta dizajna zvuka. Pogledajte kako je stvorena glazba koja je primila ovu prestižnu nagradu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa