javio vodovod

Zbog kiše došlo do zamućenja, prokuhavajte vodu!

1
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Usprkos velikim naporima u cilju očuvanja stabilnosti vodoopskrbnog sustava došlo je do povećane mutnoće vode te se preporuča njeno prokuhavanje, javili su iz Vodovoda Labin.

Ovim putem obavještavamo javnost, cijenjene potrošače, nadležna tijela i ustanove da je zbog obilnih padalina u količini od 190 l  u razdoblju od 24 sata došlo do zamućenja izvorišta F. Gaja - Kokoti i tehničkog problem na cjevovodu Rakonek – F. Gaja što je imalo za posljedicu zamućenje vode u vodovodnoj mreži, javili su iz Vodovoda Labin.

Dana 24. studenog parametar mutnoće:
- na području grada Labina; Nove zgrade, Kature, Kapelica, Breg, Salakovci, Industrijska zona Vinež  ,Viškovići (Vinež), Marciljani,
- područje općine Sv.Nedelje; Idustrijska zona Dubrova te područje Martinski i Snašići
- na područje općine Raša: Brgod, Štalije i Macarini i Kunj
- područje općine Kršana: Potpićan, Boljevići, Lazarići i Blaškovići

iznosi od 4,7 NTU - 8 NTU i prelazi maksimalno dozvoljenu vrijednost od 4 NTU sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN56/13, 64/15, 104/17, 115/18, 16/20) i pripadajućem Pravilniku. Ostali mikrobiološki i kemijski parametri zdravstvene ispravnosti su u skladu s Pravilnikom.

S obzirom na navedeno  preporuka potrošačima je prokuhavanje vode prije konzumacije, a  može se koristiti za sanitarne potrebe.

Trend mutnoće na izvorištima je u padu, a Vodovod Labin provodi mjere ispiranja na terenu i otklanjanja tehničkih problema u svrhu normalizacije vodoopskrbe.

Vodovod Labin kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzima potrebne i propisane mjere ,a o svim promjenama stanja javnost , potrošači te nadležna tijela i ustanove bit će pravovremeno izvješteni. Ovoj obavijesti prilažemo i stručno mišljenje ZZJZIŽ o navedenom prekoračenju indikatorskog parametra mutnoće. Službe Vodovoda Labin kontinuirano se provode mjerenja i za ostatak vodoopskrbnog područja te će se nova obavijest objaviti nakon dobivenih rezultata, priopćeno je iz Vodovoda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa