Obrtnik Saša Petrić iz Nedešćine

'Nisam pogriješio kada sam postao knaufer i skelar' (video)

0
Saša Petrić
Saša Petrić

Pučko otvoreno učilište renovira ured kina, a radove izvodi obrt 'Rock Color', Saše Petrića iz Nedešćine.  

„Mijenjamo laminat i gradimo velike police za registratore, a s prednje strane, u hodniku kina, izrađujemo police za eksponate. Uz to će biti spušten strop s osvjetljenjem za eksponate, a postojeći zidovi oblažu se gipsom“, objasnio nam je Saša Petrić, koji u Udruženju obrtnika Labin obavlja dužnost predsjednika Ceha građevinara. 

Relativno je mlad obrtnik, 'Rock Color', obrt za završne građevinske radove i uređenje interijera, otvorio je 2015. godine.

„Školovao sam se za mesara i jednu godinu sam i radio kod mesara, dok nije zatvorio mesnicu. Radio sam i u jednom trgovačkom lancu gdje sam dobio manju plaću nego dok sam bio kod mesara na praksi. Poslije sam napravio preraspodjelu ispita i u Puli završio za knaufera i skelara. Kratko sam radio u De Conteu, Ličilacu dok nije otišao u stečaj, pa kod obrtnika i na kraju sam odlučio otvoriti svoj obrt. I, evo, osam godina uvijek se radi bez prekida, naplata ide bez problema, dvojica smo, po potrebi se pojačamo - apsolutno sam zadovoljan“, ispričao nam je. 

Klijenti najviše traže imitacije betona, stucco veneziano i spatulatte, a zadnjih godinu i pol dana pojačana je potražnja za postavljanje tapeta svih vrsta.

Nedavno je u organizaciji Udružena obrtnika Labin posjetio osnovne škole kako bi promovirao deficitarna zanimanja. „Došli smo stolar, konobarica, frizerka i ja. Svatko je dva puta prezentirao svoj posao: čime se bavimo i koje alate koristimo. Djeca su jako dobro reagirala i sada se dogovaramo kako bi nastavili s tim, ovaj put sa srednjoškolcima i osmašima“, kaže Saša Petrić. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa