Na igralištu kod bivšeg Domusa 'nasukao' se brod!

1

U naselju Kature, nedaleko nekadašnjeg Domusa započela je montaža sprava na dječjem igralištu koje se u potpunosti obnavlja te poprima konture jednog zaista jedinstvenog igrališta koje će svojim maritimnim motivima zasigurno privlačiti veliki broj mališana.

Podsjetimo, radi se o investiciji za koju je 100-postotni iznos financiranja osiguran putem Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.

Ovo je još jedna u nizu investicija iz EU fondova bez dodatnih opterećenja proračuna Grada Labina i svakog stanovnika. Investicija se odnosi na kompletnu rekonstrukciju odnosno uključuje i radove i nabavu te postavu opreme.

Zanimljivo je kako će ovo igralište u konačnici izgledati, te je zapravo svojom vizurom spoj bogate povijesti Labina, odnosno povezivanja povijesti rudarenja te blizine mora. Osim postavljanja tematskih dječjih sprava s motivom broda i morskih životinja, postavit će se i dvije edukativne table s osnovnim informacijama o povijesti ribarstva i zastupljenim morskim životinjama i organizmima.

Zbog rudarske prošlosti, ono što će zasigurno privlačiti pažnju najmlađih, a i onih malo starijih jest tunel za provlačenje kao interpretacija rudarskih tunela. Zanimljiva je i sporedna staza koja vodi do dječjeg igrališta, a ideja je proizašla iz krivudavog puta u podnožju Labina. Ta “staza” vodi do mora ali radi razvedenog terena dolazi do nasukavanja broda u čijoj blizini se nalazi i posebno zanimljiv zip line. Svi materijali koji su planirani na dječjem igralištu te oprema daju djetetu doživljaj igre na moru.

Igralište je nivelacijama terena vizualno odvojeno od ostatka parka, dok ujedno te nivelacije služe za igru djeteta kroz tobogane, provlačenje i penjanje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa