Elvis Ljubičić govorio o svoje tri minute adrenalinskog užitka

0
Foto: Novi list
Foto: Novi list

Iz Labina se Novom listu još jednom nakon duže pauze javio Elvis Ljubičić koji se spinajući uspio, kako je sam rekao, maknuti s mrtve točke. Površinski napad je u trenu oživio sve ono što je dugo spavalo u njemu. Evo Što je Elvis ispričao Borisu Buliću iz Novog lista o tom svom ribolovnom doživljaju:

– Nakon skoro dva i pol mjeseca zapostavljanja moje uobičajene discipline, spinninga na strijelke, što zbog nemogućnosti odlaska na more i poslovnih obaveza, a što zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, došao je dan odluke da uzmem opremu i krenem u istraživanje nakon što me prijatelj s par slika pozitivno motivirao… Kažem istraživanje, jer protekle zime i nije baš bilo sreće s disciplinom spinninga i samim ulovima kao što je strijelka – priča Elvis.

– Tako je krenem na poziciju. Montiram štap, kačim varalicu i krećem s bacanjem. Nisam puno terena pretraživao kao što to inače radim jer je malo bilo hladnije.

Velika oseka, a i refuli bure su znali tu i tamo jače udariti pa sam morao raditi pauze jer takvi uvjeti, naravno, nisu bili baš bajni – nastavlja Elvis svoju priču.

– I tako, nakon nekih sat vremena bacanja, mijenjanja varalica bez ikakve akcije, pred sam sumrak, opažam na nekih 30 metara s moje lijeve strane da se riba baca i da se površina mora mreška. Bez razmišljanja na posljedice brzo trčim po stijenama i počinjem bacati varalicu. Trenutno dobivam dva – tri promašaja nakon čega je uslijedila pauza od nekih minutu – dvije. Opet se pojavljuju na površini, ali kratkotrajno i onda napokon dobijam lijepi površinski udarac! Slijedi silovito odvlačenje varalice i upredenice uz navalu adrenalina, kao i uvijek…Nakon kratkotrajne borbe ova se lijepa strijelka našla na suhome, a ja prezadovoljan što se u mom spiningu konačno nešto pomaklo s mrtve točke. Od opreme sam koristio štap Lemax Shadow Walker 80 grama, mašinicu Ryobi Vertigo II 4000 i iglicu Needle 210 od proizvođača Evas Handmade Lures – ispričao je Elvis Ljubičić za Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa