OŠ Ivana Batelića

Rašani proslavu Dana škole posvetili Massimu Saviću

1

U OŠ Ivana Batelića Raša svečano je obilježena 85. obljetnica Dana škole. Školska dvorana bila je premala za brojne roditelje i uzvanike koji su velikim aplauzom popratili šaroliki kulturno-umjetnički program pod ravnanjem učitelja Hasnije Karlović, Dragane Macura i Marina Matošića. U čast i sjećanje na velikana glazbene pop scene Massima Savića, rodom iz Raše, uspješnice pop glazbe i stihova bile su nit vodilja veselim dječjim svijetom.

Zbor drugašića sa solistom Andyjem Tenčićem iz 4. razreda, maestralno su otvorili svečanost pjesmom „Maestral“. Da sreća ne stanuje izvan, već unutar čovjeka, podsjetio je osmaš Emin Mujkić, kazivanjem poezije Milivoja Slavičeka „Vrijeme je da se događa napokon čovjek“, a u radosnom tonu nastavili su drugašići recitalom „Budi najbolji što možeš biti“.

Šarenu dječju pjesmicu „Dani“ u izvedbi Elle Mulavdić iz 4. razreda popratili su u nastavku programa roditelji aplauzom u ritmu. Svojom uspješnicom s Državnog Lidrana, igrokazom „Karolina Mrkvica“, autora Christiana Bienieka, šarmirala je sve prisutne petašica Klara Ćorić koja je briljirala i u izvedbi poznate Tajčine pop pjesme „Dvije zvjezdice“.

Na noge je sve dignuo šestaš Damjan Čule, pop pjesmom Daleke obale „Stojin na kantunu“. Tijekom školske godine škola je bila uključena u nekoliko projekata s morskim motivima pa se je igrokaz drugaša „A gdje je biser?“ s morskim likovima izvrsno uklopio u program. Glumile su učenice Sandra Brezac, Larisa Merdanović, Arijana Matas i  Vita Zupan. Pjesmu „Ti si moja prva ljubav“ Dina Jelusića, izveo je Andy Tenčić, uz koreografiju, posebno osmišljenu za ovu priliku, svestranih učenica Sophie Marcelle Sašek, Jasmin Čule, Elle Mulavdić i Klare Ćorić. I dok se u publici još orilo „… ti si moja prva ljubav… super mi je kad me pogledaš“, s istim izvođačima, uslijedila je vesela „Kad bi svi ljudi na svijetu“, Arsena Dedića.

Za kraj, prigodno se uzvanicima obratila ravnateljica škole, Greis Franković koja je uručila nagrade zasluženim učenicima i mentorima sa županijskih i državnih  natjecanja “Znanost mladima“ te uputila zahvalu svim učenicima, djelatnicima i suradnicima škole.

Nakon “miješanja čitavog spektra boja, na istom platnu“, kao što glase poznati stihovi pjesme „Mali krug velikih ljudi, „oslikali su dugu“ učenici Dramske grupe, Emin Mujkić, Amay i Korinna Matković, Zana Fejzić i Kevin Zukanović u recitalu pod istim nazivom, što je bio uvod, omaž u čast velikog Massima Savića te su svi zajedno pjesmom i plesom, na poziv ravnateljice, učenici, učitelji i uzvanici stvorili: „jedan mali krug velikih ljudi“.

Za estetsko uređenje Škole i likovnu izložbu učeničkih radova tijekom školske godine zaslužna je učiteljica likovne kulture Nastasja Džekić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa