Učenici iz Trbovlja na razmjeni kod učenika iz OŠ Matije Vlačića

0

Šestero učenika viših razreda i dvoje učitelja Osnovne škole Ivana Cankarja iz Trbovlja u Sloveniji ovih dana boravi u Labinu u sklopu projekta „Prijateljstvo“ u kojem je organizirana razmjena učenika Osnovne škole Ivana Cankarja iz Trbovlja i Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina.

Suradnja sa školom u Trbovlju započeta je 2019. godine kada je skupina učenika Osnovne škole Matije Vlačića sudjelovala u zajedničkom projektu koji je na žalost prekinut  pandemijom koronavirusa. Ove školske godine suradnja je ponovno pokrenuta.

Učenici OŠ Matije Vlačića Labin, polaznici izvananstavne aktivnosti „Građanski odgoj“ boravili su u Trbovlju od 23. do 26. siječnja. Uzvratni susret u Labinu održava se od 6. do 9. lipnja. Projekt je zamišljen da se učenici obiju škola više povežu na način da su smješteni u obiteljima, ali i da kroz povijesnu baštinu rudarstva upoznaju sličnosti koje ih povezuju.

Učenike obiju škola jučer je primila zamjenica Gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj. Zaželjeli su im ugodan boravak u našem gradu i da se ovakva suradnja dvaju škola nastavi i u narednim godinama.

Učenici će u narednim danima otići u obilazak grada. Upoznat će se sa kulturno povijesnom baštinom Labina, posjetit će rudarski kompleks Pijacal i starogradsku jezgru, a posebno ih zanima replika rudnika u Narodnom muzeju Labin. Posjetit će i naš turistički biser Rabac i brodom otići na izlet na Cres, priopćeno je iz Grada Labina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa