Uz Miu Dimšić i Malvazija band

Idućeg petka u Nedešćini manifestacija 'Skokom do mora'

1
Mia Dimšić
Mia Dimšić

Kako bi prigodno obilježili kraj školske godine i početak ljeta Općina Sveta Nedelja organizira gastromanifestaciju 'Skokom do mora' u petak 16. lipnja s početkom u 18:00 sati na školskom igralištu OŠ Vitomir Širola Pajo u Nedešćini.

Premijerno izdanje ove manifestacije obogatit će priredba učenika škole te i brojne sportske igre koje pripremaju suradnici na projektu iz OŠ Vitomir Širola Pajo. Pored brojnih aktivnosti ribarske tematike najmlađe posjetitelje će razveseliti edukativna dječja predstava 'Dobre Navike' – Teatar Naranča.

Cilj projekta povećat je razinu informiranosti stanovnika Općine Sveta Nedelja i okolice o ribarskoj baštini ovog područja, potaknuti ih da dodatno uvrste ribu u svoju prehranu te predstaviti manifestaciju na temu ribarske tradicije kao novi turistički proizvod.

Za posjetitelje je osigurana i ribarska marenda uz izvrstan izbor jela sočnih domaćih srdela i kalmara te brodeta sa palentom. To je MORE okusa koji ne želite propustiti!  

U daljnjem programu ove manifestacije jedan od iščekivanijih događaja je svakako koncert Mije Dimšić i Malvazija banda koji će zabavljati prisutne u večernjim satima.

Općina Sveta Nedelja u sklopu projekta također organizira za učenike OŠ Vitomir Širola Pajo edukativan posjet Aquariumu Pula čiji je cilj neposredno terensko educiranje djece o vrstama organizama koji nastanjuju Jadransko more, važnosti očuvanja raznolikosti morskog ribljeg fonda te razvoj ekološke svijesti kod djece.

Zabilježite petak - 16. lipnja 2023. u svoje kalendare i pridružite nam uz glazbu, hranu i druženje dok se opraštamo od još jedne školske godine.

Projekt 'Skokom do mora' je prijavljen na natječaj FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, a nositelj projekta je Općina Sveta Nedelja.

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa