Za Kature nove drvarnice, urbani park i uređenje parkinga

3

Nastavljene su konzultacije s članovima Mjesnih odbora oko prijedloga proračuna za 2024. godinu, te je održan sastanak s članovima MO Kature.

Uz gradonačelnika Valtera Glavičića, sastanku su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić te članovi Mjesnog odbora na čelu sa predsjednicom Tijanom Kocijel.

Predstavnici Mjesnog odbora Kature upoznati su sa brojnim projektima koji su realizirani ili su u fazi realizacije na njihovom području, a razgovaralo se i o novim zahtjevima koje građani upućuju te prioritetima koje će Mjesni odbor dostaviti u Grad Labin prije izrade novog proračuna.

U razgovoru s članovima Mjesnog odbora najavljena je skora izgradnja drvarnica u ulici Sv. Mikule, a posebno je istaknuto i kako se uskoro završava najveća investicija Grada Labina, Dom za starije koji je na području MO Kature. Nedavno su završeni i radovi na asfaltiranju u Prilazu Griža, a izvršena je i rekonstrukcija dječjeg igrališta „kod Domusa“ gdje će se prostor dodatno urediti, odnosno postaviti kanta za smeće, posaditi dodatna dva stabla i napraviti sitni zahvati kako bi sve skupa izgledalo urednije.

Posebno je članovima MO-a predstavljen i projekt uređenja urbanog parka Kature za koji su osigurana bespovratna sredstva te će Kature odnosno Labin dobiti jedan vrhunski urbani park prepun zelenila jer je u planu sadnja sveukupno oko 8000 novih različitih biljaka.  Dogovoreno je i kako će projekt biti uskoro predstavljen građanima.

Bilo je govora i o asfaltiranjima parkirališta u ulici Sv. Mikule kao i o asfaltiranju malog parkinga nedaleko trgovačkog centra "De Conte". Članovi Mjesnog odbora Kature posebno su istaknuli i pohvalili postavljenje stupića u blizini Doma zdravlja kojima se značajno utjecalo na sigurnost sudionika u prometu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija