AKDEMIJA NK RUDARA

Mladi Kovarići "prohujali" Novim Vinodolskim

0
Uspješni Kovarići U11
Uspješni Kovarići U11

Omladinski pogon NK Rudara ima je još jedan uspješan vikend, a sve je krenulo prvenstvenim utakmicama kategorija U13 i U15 koje su u sklopu 17. kola Prve NL NS Rijeka, gostovale u Novom Vinodolskom kod vršnjaka Vinodola. 

Utakmica ekipa U13 bila je neizvjesna samo prvih 20-tak minuta, kada su mladi Kovari igrali u grču, ali su nakon vodstva  4:1  “otpustili kočnice” pa je konačan rezultat utakmice bio 12:1. U pobjedi sudjelovali su Lukas Zustović (5), Paolo Gržan (2), te Noel Švić, Lovro Višnjić, Erik Orlić, Kevin Zukanović i Andy Tenčić sa po jednim golom. 

Ekipa U15 je također bila uvjerljiva i pobijedila rezultatom 4:0, a od samog početka se vidjelo da je Rudar kvalitetniji, ali od velikog broja prilika, realizirane su četiri. Strijelci su bili Alan Faraguna i Ricardo Fonović po dva puta. 

Ekipe U12 i U14 su na umjetnoj travi Vineža, odmjerile nogometne vještine s nogometašima Jadrana. Ekipa U12 poražena je rezultatom 5:0, ali sam rezultat nije mjerilo prikazanog na toj utakmici. Kovari su u većem dijelu utakmice igrački bili bolji, no u izglednim, stopostotnim situacijama nisu uspijevali postići pogotke. Za razliku od mlađih, ekipa U14 je uspjela u tom segmentu i na kraju u vrlo zanimljivoj utakmici odigrala 3:3 s vrlo dobrim Porečanima. Strijelci su bili Nicolas Tireli, Dalen Kurpejović, te Endi Zidarić

Nedjeljno jutro započelo je utakmicama na Gradskom stadionu u Labinu gdje je ekipa  U11 B odmjerile snage s nogometašima Velog Vrha. U dinamičnoj utakmici slavio je Rudar s 3:0 golovima Evana Golje (2) i Ivana Verbanca. U gotovo isto vrijeme ekipe U9 i U11 gostovale su kod Žminja. U obje konkurencije Kovarići su bili bolji od čvrstih Žminjaca, rezultatom 4:1, odnosno 2:1. Strijelci za ekipu U9 u pobjedi 4:1 bili su Tony Licul (2), te Marino Čikor (1) i Matteo Martinčić (1), dok su strijelci za U11 bili Toni Zustović i Matej Krajcar

Popodnevni nedjeljni termini, rezervirani su za kadete i juniore koji su nakon utakmice U11B istrčali na  travnjak Gradskoga stadiona, a za protivnike su imali nogometaše  Halubjana iz Viškova u sklopu 13. kola Prve NL NS Rijeka. U vrlo dobrim utakmicama u obje konkurencije pobijedile su ekipe Rudara rezultatima 2:1 i 3:1. Kadeti su imali dosta prilika i za veći krajnji rezultat, ali su napadači bili dosta neprecizni. Strijelci u pobjedi bili su Fran Faraguna i Antoan Načinović. Juniorska utakmica je također bila otvorena, napadačka s obje strane, a Kovari su nakon minusa od jednog gola uspjeli preokrenuti rezultat, te na kraju pobijediti s 3:1. Strijelci su bili Demis Seo Salihović, Mateo Movrić i Laris Karić. (Pripremila: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa