Gradu Labinu 'Zeleni leptir' za najbolji ekološki projekt

0
Valter Glavičić i Stipe Božić (foto: Josip Regović/ PIXSELL)
Valter Glavičić i Stipe Božić (foto: Josip Regović/ PIXSELL)

Iz ruku Stipe Božića, poznatog hrvatskog putopisca sinoć je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gradonačelniku Valteru Glavičiću dodijeljena vrijedna nagrada 'Zeleni leptir' o čemu je gradonačelnik izvijestio putem društvenih mreža. 

Nagrada je dodijeljena za projekt 'MOREmo brinuti o MORU!'  koji je proglašen najboljim u Hrvatskoj kao najbolji ekološki projekt u 2023. godini u kategoriji Život ispod vode i život na kopnu.

Nagrada „Zeleni leptir“ dodjeljuje se za izvanredne ekološke projekte koji su u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja, a organizator je Večernji list.

Gradu Labinu dodijeljeno je ovo visoko priznaje za projekt „MOREmo brinuti o MORU!“  koji se zaista istaknuo u pogledu ekologije i čišćenja podmorja. Podsjetimo, ovim projektom organizirano je devet akcija čišćenja podmorja i plaža na području Grada Labina, kojom prilikom je ukupno sakupljeno više od 150 kubika raznog otpada.

Oko 220 osnovnoškolaca prošlo je edukaciju u pulskom Aquariumu, 60 srednjoškolaca s nastavnicima educiralo se u Centru za istraživanje mora, a stotinjak posjetitelja/prodavača na ribarnici i tržnici se educiralo o važnosti očuvanja morskog okoliša kroz postavljenu izložbu srednjoškolaca naziva „Gledaj dublje“, kojom se htjelo apelirati na trenutnu situaciju s otpadom i time pobuditi svjesnost i potrebu očuvanja cjelokupne zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa