DILAN MILETA

'Kao izbornik sve moraš znati i sve treba imati pod kontrolom'

0
Dilan Mileta (stoji, krajnje lijevo) s prošlogodišnjom brončanom reprezentacijom U21
Dilan Mileta (stoji, krajnje lijevo) s prošlogodišnjom brončanom reprezentacijom U21

Dilan Mileta, član SRD Galeb Raša odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru izabran je za izbornika reprezentacije U21 u lovu štapom iz usidrene brodice do 2028. godine. Osim izborničke funkcije u U21, Mileta će u reprezentaciji U16 u lovu štapom s obale obnašati funkciju trenera.

Mileti izborničko-trenerski posao nije stran, prošle godine je s reprezentacijom U16 kao trener osvojio srebro na SP-u u Nizozemskoj, a kao izbornik U21 sa svojim je odabranicima u Irskoj na SP-u dohvatio broncu.

- Mogu reći da sam očekivao izbor, ali i nisam. Oba Svjetska prvenstva su u Irskoj, ali na različitim lokacijama. U lovu s obale još se nismo natjecali u Irskoj, a barka će nam biti drugi put. Neka znanja od prošle godine imamo, i bit će od koristi, ali najviše očekujemo od službenih treninga i priprema prije tog službenog dijela. Imamo i prijatelje gore, pa skupljamo informacije, rekao je novi-stari izbornik Dilan Mileta.

Mileta je prije izborničko-trenerskog posla bio vrsni natjecatelj, osvajač brojnih medalja.

- Ovo je velika odgovornost i posve je drugačije nego kad si natjecatelj. Kad se samo natječeš, nemaš obaveza, ne moraš misliti ni o čemu. Kao izbornik sve moraš znati i sve treba imati pod kontrolom, tu si uvijek za savjet i pitanja. Ekipa je stvarno odlična, svi dečki su super i nadamo se novom uspjehu, dodaje Mileta.

U lovu iz broda, dobar rezultat je lakše ostvariti, jer u Hrvatskoj ima mogućnost za dobar trening kada je takav ribolov u pitanju. No, u lovu s obale puno je teže, jer nemamo slične pješčane plaže na kakvima se obično održavaju svjetske smotre, uz velike valove i jake struje te su mogućnosti treninga znatno smanjene.

- Pripremamo se koliko možemo i kući, ali za takav ribolov najviše znače treninzi na licu mjesta. Napravit ćemo kao i uvijek do sada najbolje što možemo, zaključio je Dilan Mileta.

Elvis Barak, kolega Dilana Milete, ali iz SRD Plomin izabran je za trenera seniorske reprezentacije u lovu štapom iz usidrene brodice. Barak je trener iste reprezentacije bio i prošle godine kada je osvojeno svjetsko i pojedinačno zlato te bronca na SP-u održanom u Novigradu. (Tekst: Valentina Prokić)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa