Nakon sukoba s Katarinom Filipović

Gobo Bassaneseu: 'Stvarno mi te na neki način žao, bez obzira što mi činiš'

4
Valdi Gobo i VIli Bassanese
Valdi Gobo i VIli Bassanese

"Priopćenje za medije koje vam je dostavljeno od istarskog SDP-a je neistina jer je priopćenje osobno napisao Vili Bassanese, zato ću se u tekstu dalje samo osobno njemu obraćati. Osobno mi je rekla i potvrdila gosp. Filipović da te odmah obavijestila, i da ćeš se ti očitovati i stati u njezinu obranu, što za mene nije ništa novo, jer to radiš već dvije godine. Vili, mora ti biti jasno kao i svim članovima stranke, da je moja čast iznad SDP-a. Nisam više mogao podnijeti da moji roditelji po Gradu Labinu moraju slušati od prijatelja i poznanika da sam korumpiran i da namještam natječaje. Pitam te zašto se ne želiš očitovati to što o meni piše laži i neistine gospođa Filipović", napisao je bivši predsjednik labinskog SDP-a Valdi Gobo u priopćenju od 28. ožujka.

"Gosp. Filipović je pokušavala da manipulira sa mnom i da me ucjenjuje (posjedujem njezine poruke) ali kada je uvidjela da od toga nema ništa, odlučila je da svoju igru napravi sa tobom što je i uspjela i stvarno mi te je na neki način žao bez obzira na to što mi činiš, manipulirajući s članovima predsjedništava i županijskog odbora SDP a. Žao mi te je jer si mi se žalio na nju, zadnji puta na skupu SDP-a u Puli u siječnju i da više na možeš izdržati njezinu torturu, da ti ju je preko glave i da je više ne možeš podnijeti. Računao sam da ćeš iskoristiti priliku kada počnem javno govoriti istinu o gosp. Filipović i smognuti hrabrosti da je razriješiš sa pozicije predsjednice SDP a Labina što ti je velika želja, znaš da je to istina jer si mi osobno rekao. Žao mi te je što si dopustio da te ucjenjuje i tako zajedno manipulirate s cijelim SDP-om Istre. Da te podsjetim, deset godina zajedno smo djelovali i družili se u predsjedništvu SDP-a Istre boreći se za boljitak građana Istre sve do trenutka dok se nije umiješala gospođa Filipović", nastavio je Gobo i zaključio:

"Nije potrebno građanima Labina objašnjavati tko sam ja, građani jako dobro znaju tko je obitelj Gobo u Labinu, a tko je obitelj Filipović u Labinu, pozivam te da dođeš u Labin i sam se osobno uvjeriš. Sramotno je od tebe što dopuštaš gospođi Filipović da me može sramoti i vrijeđati. Ništa nisi poduzeo da je se sankcionira, zašto si joj dopustio da svog kolegu vijećnika i stranačkog druga (Valdija Goba) tako nisko i lažno može optuživati, samo da bi me ocrnila i ponizila, u odluci koju je donio GO SDP-a Labina, koji smo putem maila zaprimili 28.05.2023. i ti i ja i tajnik županijske organizacije i poslije toga cijelo predsjedništvo i cijeli Županijski odbor".

"Moram iskreno priznati da me najviše od svega žalosti, a imam više staža u SDP-u od tebe i Filipović zajedno, kada ste me počeli ucjenjivati da me nećete izbaciti iz SDP-a ako vam predam vijećnički mandat. Nikad me toliko jako u SDP-u nije povrijedio, a u SDP-u sam od 1997. godine kada sam se učlanio. Nakon što sam odbio predati mandat vijećnika započeo si postupak mojega isključenja iz stranke po zahtjevu Filipović. Kako je izgledao čin mojega isključenja iz stranke detaljno je opisala i pojasnila u dopisu jedna izuzetna žena Maria Blažina članica Glavnog odbora, i deseta na listi za Sabor, kojega je cijeli SDP Istre zajedno sa predsjednikom dobio na mail, tako da nemam potrebu bilo što objašnjavati, dovoljno je da svim medijima dostavim mail zajedno sa mojom žalbom i odlukom o žalbi.

"Citirat ću samo dio dopisa kolegice Marie Blažina: 'Sam postupak slijedio je redom da je odluka o stegovnoj mjeri isključenja iz stranke dugogodišnjeg renomiranog člana SDP-a Valdija Gobo donešena na sjednici Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Labin, nakon čega je stavljena na izglasavanje na Županijski odbor SDP-a Istarske županije. Uvidom u Statut SDP-a uočava se nekoliko nedosljednosti između Statuta SDP-a i provedbe ovog konkretnog postupka.

1. Na sjednici organiziranoj putem e-maila, na način da nije moguć uvid u e-mail listu, niti u sastav prisutnih sudionika sjednice, rasprava o točkama dnevnog reda je nemoguća. Budući da Statut člankom 31 predviđa "obaveznu usmenu raspravu, na koju se poziva član protiv kojeg se vodi stegovni postupak i to u svim stupnjevima postupka” ovakvom on-line provedbom dijela postupka, u koji nije uključen prekršeno je statutarno pravo kolege Goba prema članku 31.

2. 'Protiv člana koji obnaša dužnost na višoj razini organiziranja (Županija) gradski odbor (Labin) ne može pokrenuti i provesti redovni stegovni postupak'. Budući da je Gradski obor SDP-a Labin na svojoj sjednici dana 28. 05. 2023. godine donio odluku o isključenju Valdija Goba iz SDP-a koja je protustatutarna prema čl. 32, potrebno je poništiti ovaj postupak na županijskoj razini jer je utemeljen na materijalima koji nisu u skladu sa čl. 32. Statuta."

"Na kraju se obraćam članovima stranke. Ne dijele svi članovi SDP-a mišljenje Vilia Bassanese i gospođa Filipović, oni su djelovali samostalno iz njima samo poznatih razloga. Ljudi koji su članovi stranke moraju jedni druge poštovati, držati se svojih stranačkih načela, tradiciji SDP-a i njegovati kontinuitet stranke a ne se upuštati u situacije rekla čula kazala koje su nametnute.", zaključio je Gobo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa