Gradsko vijeće mladih ima čast otvoriti obnovljenu vijećnicu

0

Idućeg tjedna svoju će redovnu sjednicu održati Gradsko vijeće mladih Grada Labina. Radi se o tijelu koje u Labinu djeluje već 22 godine a čini ga 21 vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju od petog do osmog razreda u Osnovnoj školi «Ivo Lola Ribar» i Osnovnoj školi Matije Vlačića, te prvog do četvrtog razreda u Srednjoj školi Mate Blažine.

Gradsko vijeće mladih prilika je mlađim generacijama da dodatno razvijaju svoje sposobnosti i maksimalno se uključe u život lokalne zajednice. Kroz motivaciju i samostalno djelovanje u iznošenju svojih stavova i potreba kao i zahtjeva prema lokalnoj zajednici, Gradsko vijeće mladih idealna je platforma za razvijanje aktivne komunikacije između tijela gradske vlasti i mladih.

Tim više što svakoj njihovoj sjednici prisustvuju gradonačelnik koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća mladih, zamjenica gradonačelnika, pročelnici upravnih odjela Grada Labina kao i stručni suradnici grada, a mladi vijećnici na taj način ostvaruju mogućnost izravne komunikacije s gradskom upravom, dobivaju poziciju partnera i samim time veću moć u odlučivanju kao i veću odgovornost u provedbi realizacije svojih potreba.

„Upravo će mladi vijećnici idućeg tjedna imati privilegiju prvi održati svoju radnu sjednicu u novoobnovljenoj gradskoj vijećnici. Mjestu na kojem se zadnjih četrdesetak godina donosilo najvažnije odluke za naš grad, a obnovljeni prostor otvorit će oni za koje vjerujemo kako će u budućnosti biti nositelji daljnjeg razvoja. Jedni smo od najaktivnijih hrvatskih gradova u smislu provođenja aktivne politike mladih i razvoja demokracije te kritičkog promišljanja kod mladih i baš iz tog razloga kao i  činjenice da će ti mladi u skoroj budućnosti preuzeti upravljanje svojom zajednicom, njima pripala čast svečano započeti s radom u vijećnici obnovljenoj nakon više od četrdeset godina i spremnoj za donošenje najvažnijih gradskih akata.“, istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Valja istaknuti kako se ovaj tjedan konstituira i novi saziv gradskog Savjeta mladih, još jednog važnog tijela koji snažno podupire i promiče ideje mladih važnih za daljnji napredak zajednice. Inače, Savjet mladih Grada Labina oformljen je još 2008. godine i jedan je od prvih Savjeta na području Republike Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa