Gradonačelnik odgovorio Tanji Pejić zašto se krčilo u Prtlogu

1
Valter Glavičić i Tanja Pejić
Valter Glavičić i Tanja Pejić

"Puno se priča o tome, a nitko ništa u pravilu o tome ne zna", započela je Tanja Pejić (Demokrati) svoje pitanje na sjednici Vijeća Labina 24. srpnja.

"Na području Punte Prtog prokrčila se šuma. Zemljište je državno pa pretpostavljam da su izvođači Hrvatske šume", kazala je Pejić i zatražila da se pošalje upit zašto je došlo do krčenja u značajnom krajobrazu te koja je širina prokrčenih prolaza te s kojom budućom namjenom se izvršilo krčenje.

"Osim što se ne smije graditi, u zaštićenom krajoliku mora se i štititi od požara. To je zakonska obveza jedinica lokalne samouprave i JVP-a. U kontaktu s mještanima Prtloga i vatrogascima došli smo do saznanja da je jedini prilazni put, kojim se oduvijek moglo vozilima doći od sela prema Punti, bio po sredini. I to se redovito čistilo. Nažalost, zadnjih godina je sve to bilo zapušteno. S obzirom da tamo ima dosta kupača i turista, zamolili smo u jednom razgovoru, na našu inicijativu, Hrvatske šume da uvrste taj protupožarni put u plan. On je napravljen prema uzancama struke i služi za zaštitu od požara", kazao je gradonačelnik Valter Glavičić (IDS), odgovarajući Tanji Pejić.

"Svima nam je jasno da u slučaju požara naša vozila ne mogu proći ni po jednoj strani. S lijeve strane su kamenja i stijene, a po desnoj strani od vale Prlog, je jedna uska lijepa privatna stazica za pješake, a ne za vozila. To je jedini dio puta i zato je on napravljen kako je napravljen", odgovorio je Glavičić. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija