POČINJE TREĆA ŽNLI JUG

S kakvim ambicijama u prvenstvo ulaze klubovi s Labinštine?

0
Polet iz Snašića, momčad spremna i za "selfie" i za početak prvenstva
Polet iz Snašića, momčad spremna i za "selfie" i za početak prvenstva

Momčadi Treće ŽNLI Jug počinju novo prvenstvo ovog vikenda, a čast da otvore prvo kolo pripala je Raši 1938 koja gostuje u Puli kod Valdebeka danas od 17,30 sati.

Raša 1938 nakon drugog mjesta osvojenog prošle sezone, ove želi napraviti iskorak i ući u viši rang. Prvo pojačanje bio je ambiciozni trener Nino Kos koji je s Rovinjem iz Četvrte ušao u Treću NL Zapad, a potom je prošle sezone s istom momčadi osvojio drugo mjesto. Trener iz višeg ranga, jasna je poruka Rašana da kreću u pohod na vrh. Što se momčadi tiče stigla su četvorica igrača Enis Škrijelj, Miloš Šućur, Adan Aletić i Piero Stojak koji će postojećem kadru pomoći na putu do cilja. 

- Dobro smo trenirali, ali imamo malo igrača u kadru. Nismo se pojačali onako kako smo mislili i željeli. Mislim da će nam to biti problem, ali pričekajmo da krenemo i da se sve malo zakotrlja. Zadovoljan sam kako dečki treniraju i izvršavaju obveze i vjerujem da se možemo boriti za visoke pozicije. No, još je rano za velike najave, rekao je trener Kos.

U nedjelju, 8. rujna, svoje utakmice igraju Polet iz Snašića, Plomin i Jedinstvo Omladinac. Polet i Jedinstvo Omladinac startaju na gostujućim terenima, u Šišanu (17,30), odnosno u Barbanu (10,30), dok u Plomin stižu Manjadvorci (17,30 sati).

- Bilo je dosta prometno kod nas što se tiče odlazaka i dolazaka. Rekao bih da nismo izgubili na kvaliteti, pojačali smo se tamo gdje smo bili "najtanji" a to je vezni red i napad. Pripreme smo odradili jako dobro, najviše me veseli brojnost na treninzima. Stvorili smo jednu jako dobru atmosferu u klubu. Pripremne utakmice su pokazale što još trebamo popraviti i krećemo spremni u prvenstvo. O plasmanu ne bih, ali ako se kockice poslože kako smo zamislili bit ćemo neugodan protivnik svakome. Ove godine klub slavi 50 godina pa nam je to motiv više za što bolji plasman, rekao je Danijel Malić, trener Plomina.

Ekipa iz Snašića nestrpljivo iščekuje početak prvenstva i gostovanje u Šišanu.

- Idemo spremni i zdravi u Šišan na otvaranje prvenstva. Nažalost, ostali smo bez Brubnjaka, kojemu ćemo svi zajedno pomoći u oporavku. Krajnji cilj je imati barem tri boda više u odnosu na prošlu sezonu, iako će biti teško. Liga je sigurno jača nego prošle godine, ali idemo utakmicu po utakmicu. Prijateljske utakmice koje smo odigrali protiv Iskre, Peroja, Potpićna i Rapca su dobro došle i mogu reći da smo svima bili dobar protivnik. Momčad se osjeća dobro i željni su početka natjecanja. Želim svim momčadima s Labinštine sreću u ligama koje igraju i neka ih ozljede zaobiđu, poručio je trener Poleta iz Snašića Antonio Gluščić.  

Momčad iz Nedešćine gostuje kod Barbana 2013 (15.9). Jedinstvo Omladinac je nakon jednogodišnje stanke i gotovo pa gašenja kluba, prošlu sezonu u Trećoj ŽNLI Jug završio u play-offu. Rezultat je bio i mamac novim igračima te je tako bilo izuzetno prometno u nedešćanskoj svlačionici. U novu sezonu će postojeći kadar zajedno s prinovama i povratnicima krenuti pod vodstvom trenera-igrača Sanela Bojkića. Iako rezultatskog imperativa nema, jasno je da će Nedešćani igrati veliku ulogu u prvenstvu, no ipak najvažnija je dobra atmosfera i stabilizacija kluba do kraja.

- Svi smo optimistični uoči početka prvenstva. Meni je najvažnije da imamo što manje problema s ozljedama te da budemo još bolji u odnosu na prošlo prvenstvo. Ne samo što se tiče rezultata i poretka na ljestvici, već i da prikažemo bolju igru. Vjerujem da će time doći i rezultat, a zasigurno ćemo napredovati iz kola u kolo. Pritiska nema, atmosfera je dobra i pripreme smo odradili kako treba. Želja nam je dobro startati, rekao je Sanel Bojkić. (Tekst: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija