Gužve kod skretanja za Vinež

Glavičić: 'Razmatramo varijantu obveznog skretanja udesno'

1
Labinski Spar (foto: arhiva)
Labinski Spar (foto: arhiva)

Postavljajući pitanje o prometnim čepovima, Mladen Bastijanić (Demokrati) je na sjednici Vijeća Labina 24. srpnja pojasnio da misli na skretanje prema Vinežu, a koje se moglo riješiti u sklopu kružnog toka kod Kožljeta, odnosno Spara, no ispostavilo se da se previše terena prodalo Sparu i da je Spar došao do samo kružnog toka, istaknuo je. 

Rekao je da se čepovi i inače stvaraju u određeno doba dana, a posebno sada, tijekom turističke sezone, i ne samo kod Spara nego i u Starom Labinu, kod Torjona. Smatra da Grad mora pojačati, kako je rekao, "ljudstvo", kako bi domicilno stanovništvo imalo čim manje problema. Problem su nekad rješavali "naši omladinci i policija", kazao je, misleći na Jedinicu prometne mladeži, dodavši da je onda to sve skupa funkcioniralo.

"Razmatramo varijantu da riješimo problem na način da stavimo obavezno skretanje udesno, za one koji dolaze na raskršće iz Vineža. Oni koji žele ići prema Ini, mogu se okrenuti dole, blizu, na kružnom toku i puno jednostavnije to odrade... Jedino pravo rješenje su Hrvatske ceste, odnosno spoj iza benzinske pumpe odmah desno, na državnu cestu, odnosno na Spomenik palim borcima na cesti za Rašu. I onda bi sav promet za Pulu otišao tim smjerom i sve bi se raščistilo. Mislim da ćemo pomalo svi skupa na tome morati početi raditi", kazao je gradonačelnik.

Dodao je da kod Torjona sad ima puno manje problema, jer je manje vozila u mirovanju nakon što su kamere za nadzor polučile svoj učinak. Ipak, tijekom kišnih dana u reguliranje prometa uskače i komunalni redar, iako to nije njegov glavni posao, odnosno u nadležnosti Grada je promet u mirovanju, a policije kretanje. 

Bastijanić je pitao i što se čini po pitanju rezerviranja mjesta na plaži ostavljanjem ležaljki i drugih stvari, na što je gradonačelnik odgovorio da komunalni redari i to provjeravaju. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija