Vinež, Ladenci, Marcilnica

Mandić na Vijeću: 'Problemi su slaba vidljivost i velika brzina'

0
Serđo Mandić (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Serđo Mandić (foto: Kristian Stepčić Reisman)

"Oba slučaja imaju zajedničke probleme, a to su slaba vidljivost pri priključivanju u promet sa sporedne ceste i relativno velika brzina vozila na glavnoj cesti na koju se vozila uključuju", odgovorio je pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo Serđo Mandić odgovarajući na pitanje Larija Zahtile (IDS) o cesti za Ladence te izlazu na cestu između kućnih brojeva Vinež 51a i 51b, kao i na Marcilnici između kuća 26 i 27a na cestu Vinež - Zelenice. Zahtila je pitao na koji se način planira osigurati sigurniji izlaz na ceste s tih lokacija.

Mandić je pojasnio da smanjenu vidljivost rješavaju postavljanjem ogledala na odgovarajuća mjesta, "što nije idealno rješenje, ali u mnogo slučajeva dosta pomaže".

"Na Marcilnici već postoji jedno takvo ogledalo a razmotrit će se postavljanje dodatnog. To raskrižje je obrađeno u analizi prometa u gradu Labinu i ukazano je na potrebu za sveobuhvatnijom rekonstrukcijom. Mislim na spoj ceste s Vineža na ulicu Zelenice. Drugi problem je brzina i neodgovorno ponašanje vozača na cesti, a rješenja su uobičajena; to su kamere, usporivači i djelovanje prometne policije", kazao je Mandić.

Što se tiče Ladenci, Mandić je kazao da se tamo odvija "intenzivna izgradnja, posebno prema susjednoj općini i Sv. Bortulu".

"Ta ulica će u budućnosti vjerojatno biti važna i vrlo prometna. Ove godine njena obnova nije u proračunu, ali u neki od idućih će se svakako trebati uključiti. Nakon ljeta počinju intenzivniji razgovori s mjesnim odborima", zaključio je Mandić. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija