IN MEMORIAM

Otišao je Vlado Golja: jedan od najvećih nogometaša Rudara

0
Vlado Golja (treći s lijeva)
Vlado Golja (treći s lijeva)

U 77. godini života napustio nas se Vlado Golja, jedan od najboljih igrača u povijesti NK Rudar. Golja je igrao u generaciji Josipa Mohorovića i Klaudija Barbića.

Vlado je bio član slavne generacije juniora Rudara koji su 29. i 30. studenog 1964. na Gradskom stadionu u Labinu u završnici juniorskog prvenstva Hrvatske, ostvarili najveći uspjeh kluba.

Kao prvak regije zapad, u jakoj konkurenciji prvaka regije sjever NK Dinamo iz Zagreba, istok NK Slavonije iz Osijeka, prvaka regije jug NK Šibenik, Kovari su postali prvaci Hrvatske. U sezoni 1965./66. Vlado je bio važan dio momčadi koja se borila za ulazak u 2. ligu, ali su im kvalifikacije izmakle za "dlaku". 

Nakon odličnih igara u Rudaru, 1966. godine prešao je u NK Rijeka, gdje se zadržao nekoliko sezona. Igrao je u prvom sastavu.

Prema sjećanju pok. Tonija Gregorića, Vlado je bio vrlo dobar tehničar i pravi gol igrač. U redovima Rudara bio je, pored Milana Načinovića, najbolji strijelac. I u Rijeci je znao zabijati golove.

Nakon što je prestao igrati za Rijeku vratio se u matični klub Rudar. Bilo je to u sezoni 1975./76. i član je momčadi koja osvaja 1. mjesto, odnosno ulazak u Hrvatsku ligu. Nakon sezone 1977./78. završava nogometnu karijeru. Tu je započeo nogometnu karijeru i završio s igranjem nogometa.

Spomenimo i da je jedno vrijeme nastupao za Rovinj i Luzern iz Švicarske. Posljednji ispraćaj održat će se u petak, 26. srpnja u Sv. Martinu – Martinskom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija