Pitanje susjede Tanje Pejić

'Koliko nekome izgledalo ovo smiješno, toliko neka razmisli'

1
Tanja Pejić i Federika Mohorović Čekada (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Tanja Pejić i Federika Mohorović Čekada (foto: Kristian Stepčić Reisman)

"Zahvaljujem susjedi koja me zamolila da postavim ovo pitanje i ujedno dala obrazloženje za isto. Koliko nekome izgledalo ovo smiješno, toliko neka razmisli da se na malim stvarima stvaraju navike koje onda postaju pravilo – u ovom slučaju za racionalno poslovanje po pitanju rezanja nepotrebnih troškova. Prije nekih mjesec i pol dana dobili smo na kućne adrese uplatnice za plaćanje komunalne naknade i naknade za uređenje voda. U kuverti je poslano šest uplatnica od kojih su četiri ispunjene a dvije prazne. Povezane su njih tri, očito zbog printera", kazala je vijećnica Demokrata Tanja Pejić (Demokrati) na sjednici Vijeća 24. srpnja te pitala:

"Da li bi bio problem da se plaćanje tih računa svede na svaka četiri mjeseca, što bi dovelo do smanjenog broja uplatnica i bespotrebnih troškova? Radi se o velikom broju uplatnica s obzirom na broj kućanstava koje ih zaprimaju."

Odgovorila je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

"Hvala Vama i Vašoj susjedi na pitanju. Na temelju naše odluke donose se rješenja o komunalnoj naknadi. Ove godine smo mijenjali iznos boda tako da je do 31. ožujka naš odjel izradio otprilike 8.500 rješenja o komunalnoj naknadi. Sve je to trebalo kuvertirati i poslati", kazala je Mohorović Čekada i dodala da se za poslovne prostore komunalna naknada plaća mjesečno, kuće i stanove tromjesečno, a za garaže jednom godišnje.

"Ako se plaća za kuće i stanove tromjesečno, moramo dobiti četiri uplatnice godišnje, u ovom slučaju nije moguće racionalizirati na taj način bez da mijenjamo odluku. Ovo što smo napravili ove godine vezano za poslovne prostore je da ne šaljemo četiri puta godišnje, već samo dva puta po šest uplatnica, pa smo tu pokušali uštedjeti jedan dio. Ali kažem Vam, što se tiče stanova i kuća moramo, odnosno Vi vijećnici, promijeniti odluku o komunalnoj naknadi da bi se uplatnice mogle reducirati.", odgovorila je Mohorović Čekada. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija