STOLNOTENISAČ LEO BERNAZ

Cilj je jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama

2
Leo Bernaz, mlad i talentiran stolnotenisač Brovinja
Leo Bernaz, mlad i talentiran stolnotenisač Brovinja

Leo Bernaz, stolnotenisač Brovinja uživa u morskim radostima nakon povratka s Europskog omladinskog prvenstva održanog u Švedskoj. Bernaz se po prvi puta našao u kadetskoj reprezentaciji na europskoj smotri.

- Bilo je savršeno, igrao sam odlično i baš sam zadovoljan. Svaki meč je bio jak, konkurencija je bila strašna i borba se vodila za svaki poen, počeo je priču Leo Bernaz.

Uoči EP-a reprezentativci su odradili dva tjedna priprema u Zagrebu.

'Nastavljam s jakim treninzima kako bi održao formu'

- Bio sam na tri turnira uoči EP-a, razmišljao sam hoću li biti pozvan ja ili netko drugi, ali nekako sam očekivao da ću biti ja jer sam već duže vrijeme među četiri najbolja igrača u svojoj kategoriji Hrvatskoj. Svih u reprezentaciji poznam od ranije, tako da nije bilo problema, dodao je Bernaz.

Prvi meč na prvenstvu donio je malo treme i pritiska, ali to je sve brzo prošlo.

- Bilo je teško jer smo igrali na prva četiri stola koja su snimale kamere, pa sam znao da me gledaju roditelji. Igrali smo ekipni meč, nisam imao straha igrati. Istina, u singlu je puno lakše igrati nego u paru jer kad se igra u dvoje teže se kretati i kad netko od nas promaši, bojimo se da ne počnemo gubiti samopouzdanje, ali i to se prevlada, prenosi daroviti stolnotenisač koji ima samo jedan sportski cilj.

- Nastupiti jednog dana na Olimpijskim igrama, to je san svakog sportaša. Europsko prvenstvo za U17 još ne postoji, nadam se da će i to uvesti pa da mogu nastupiti, a ako ne iščekivat ću EP U19. Sezona je završila, ali nastavljam s jakim treninzima kako bi održao formu. U novoj sezoni neće biti toliko natjecanja u inozemstvu jer više nisam kadet, nego mlađi junior, ali igrat ću po Hrvatskoj, kaže Bernaz koji trenira tri puta tjedno po dva sata.

Stolni tenis prva ljubav koja je počela još u vrtiću

- To je malo u odnosu na druge koji treniraju pet dana u tjednu po dva sata, mahom kod trenera koji imaju iskustva s radom u reprezentaciji ili rade i to. Kod mene je slučaj da mi treneri znaju sve objasniti, ali ne i pokazati sve, tako da imam nešto slabije uvjete od drugih. Promijeniti sredinu  ne mogu još zbog škole, a da idem na treninge u Pulu to bi mi oduzimalo puno vremena i škola bi patila, objašnjava Leo Bernaz koji i u slabijim uvjetima postiže zavidne rezultate.

Bernazova stolnoteniska sportska karijera  počela je jako rano, još u vrtićkoj dobi, a ta prva ljubav nikada nije prestala bez obzira na prepreke.

- Bilo je to kada sam imao četiri, pet godina. Tada smo živjeli u Puli i u vrtiću smo imali grupu Pandići te smo počeli ići u „Mate Parlov“ trenirati tri puta tjedno i tako godinu dana. Kasnije, kada smo se preselili u Nedešćinu, vidio sam da mogu nastaviti trenirati u Brovinju te sam se odmah uključio, zaključio je talentirani stolnotenisač Leo Bernaz. (Tekst: Valentina Prokić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija