Na sjednici Vijeća Labina odabrani laureati za Dan grada

0
Sa sjednice Gradskog vijeća
Sa sjednice Gradskog vijeća

U velikoj vijećnici Grada Labina 24. srpnja održana je 27. redovna sjednica gradskog vijeća. Nakon 30-minutnog aktualnog sata na kojem su gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić odgovarali na pitanja gradskih vijećnika Larija Zahtile, Tanje Pejić, Valdija Goba i Mladena Bastijanića, uslijedila je rasprava po 17 točaka dnevnog reda. Dolores Sorić, direktorica Labin Stan izvijestila je o poslovanju tog trgovačkog društva za 2023. godinu, a poslovanje za 2023. godinu prezentirao je i Dorijano Bažon, direktor trgovačkog društva 1. Maj.

Donesena je i Procjena ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Labin te Plan zaštite od požara za Grad Labin i provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području Grada Labina za 2024. godinu. Izvjestitelji navedenih točaka su bili predstavnici izrađivača DLS d.o.o. Rijeka te Saša Stepančić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin.

Gradski vijećnici dali su prethodnu suglasnost na prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Statuta Gradske knjižnice Labin, te na prijedlog I. izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“.

U idućem setu točaka dnevnog reda našle su se Odluka o visini najamnine u stanovima u vlasništvu Grada Labina, Odluka o nekorištenju prava prvokupa u odnosu na nekreninu koja ima status kulturnog dobra a nalazi se u Labinu, na adresi Ulica 1. Maja 4, Odluka o sanaciji neaktivnog eksploatacijskog polja mineralnih sirovina „Labin“, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o visini iznosa i načinu plaćanja zakupnine za turističko zemljište na kojemu su izgrađeni hoteli i turistička naselja te visini iznosa i načinu plaćanja zakupnine u prijelaznom razdoblju, te Zaključak o prihvaćanju Izvještaja o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01.04.2024.-30.06.2024. godine.

S obzirom da se gradska priznanja i nagrade dodjeljuju na svečanoj sjednici gradskog vijeća povodom Dana Grada Labina koji se slavi 17. kolovoza, gradski vijećnici donijeli su odluke o sljedećim laureatima: počasni građanin Grada Labina postaje Andrzej Žylak, nagradu Grada Labina za životno djelo dobit će Josip Pino Knapić, Godišnju nagradu Grada Labina za 2024. godinu dobiva Ženski rukometni klub „Rudar“ Labin te priznanje Grada Labina dobiva Arduino Golja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija