Svjetski dan turizma

Za desetak dana organizirano pješačenje od Labina do Skitače

0

Turistička zajednica Grada Labina i Turistička zajednica općine Raša pozivaju vas da obilježite Svjetski dan turizma, u subotu 28. rujna. Dan je to kada se slavi ljepota putovanja, gostoprimstvo i bogata kulturna baština našeg kraja.

Program započinjemo pješačenjem s početkom u 8:30 iz Labina. Okupljanje je na gradskom groblju Labin u 08:30, pješačenje traje četiri sata. Za one koji ne žele pješačiti, organizirano je okupljanje na Skitači u 12:30/13 sati.

Na Skitači  ćemo uz zvuke tradicionalne glazbe i plesova oživjeti duh prošlih vremena. Nastupit će RKUD "Rudar" Raša, koji će izvesti narodne plesove u autentičnim narodnim nošnjama, prikazujući bogatstvo naše kulturne baštine. Također, ne propustite priliku kušati domaće specijalitete, uključujući tradicionalni grah i domaće kroštule.

U ponudi će biti i vino OPGa Juričić, kozji sirevi OPGa Dol, umaci Forto, a zabavljati će nas Endi Miletić na harmonici.

U planinarskom domu osiguran je grah i jedno piće po simboličnoj cijeni od pet eura. Prijave se primaju na mail adresu: info@tz-rasa.hr ili na broj telefona 052 855560.

Organizator obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri je Upravni odjel za turizam Istarske županije. Dođite i pridružite nam se u slavlju koje spaja prošlost i sadašnjost, kulturu, turizam i mir, objavili su iz TZ-a Raše i Labina.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija