Sastanak s MO Vinež

Gradi se vodoopskrba za parcele za kuće mladih obitelji

0
Na sastanku s MO Vinež
Na sastanku s MO Vinež

Sastanak predstavnika Grada s članovima Vijeća Mjesnog odbora Vinež u vezi planova i proračuna za 2025. godinu održan je 18. rujna.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Valter Glavičić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anita Blagonić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić te članovi Vijeća Mjesnog odbora Vinež – Dorijan Brubnjak, predsjednik, Karmen Zalihić Kokot te Šime Martinović.

Naglasak na dva kapitalna projekta

Susret je započeo s kratkim izlaganjem projekata koji su u ovoj godini realizirani na području MO Vinež, s naglaskom na dva kapitalna projekta na tom području – Sportskom centru Vinež i izgradnji novog dječjeg vrtića.

Trenutno se za Sportski centar gradi pomoćni objekt nogometnog igrališta za smještaj potrebnih prostorija s infrastrukturnim priključcima u sklopu kojeg se nalaze prateće prostorije igrališta: dva spremišta, četiri svlačionice za igrače s pripadajućim sanitarijama, ured za delegate, ambulanta, svlačionica za suce i odvojene sanitarije za goste. S druge strane, radovi na izgradnji vrtića na samom su početku, a planirano je da vrtić primi svoje prve polaznike već u rujnu 2025. Radi se o suvremenom objektu koji će imati četiri grupe, dvije jasličke i dvije vrtićke skupine ukupne neto površine 975,50 m2. Objekt je projektiran modularno, kako bi se u budućnosti mogao i dodatno nadograđivati sukladno potrebama.

Novi zahtjevi građana

Tema razgovora bili su i novi zahtjevi koje građani upućuju i potencijalni projekti za 2025. godinu koje će Mjesni odbor popisati i prema prioritetima dostaviti u Grad Labin prije izrade novog proračuna.

„Uz izgradnju Sportskog centra i dječjeg vrtića na Vinežu, u tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava na području naselja Marcilnica, na lokaciji terena za izgradnju obiteljskih kuća mladih obitelji koje je Grad dodijelio putem natječaja. Također, u idućim tjednima počinje izgradnja javne rasvjete sa sedam rasvjetnih tijela na lokaciji Vinež Ladenci, rekonstrukcija nerazvrstane ceste prema naselju Tomažići u Marceljanima, a zajedničkim ulaganjem tvrtke Retail Park Hrvatska i Grada Labina kreću radovi na rekonstrukciji Štembergerove ulice. Od strane mjesnog odbora za nadolazeće razdoblje naglašena je potreba rekonstrukcije prometnice prema Viškovićima i sanacija asfaltnih površina u novim kućama na Vinežu, a razgovaralo se i o potencijalnim ulaganjima u vanjski prostor područne škole OŠ „Ivo Lola Ribar“ u smislu izgradnje nadstrešnice iznad ulaznih vrata škole i sanacije betonskog malonogometnog igrališta. Tema razgovora bio je i projekt revitalizacije nekadašnjeg doma kulture 'Riko Milevoj' za što je Grad spreman ući u izradu glavnog projekta i projektne dokumentacije.“, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija