TURNIR ALPE-JADRAN 2024. U BOĆANJU

Čepićki boćar Ivan Načinović drugi s reprezentacijom

0
Hrvatska U18
Hrvatska U18

Hrvatski boćarski reprezentativci U18 predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem i direktorom reprezentacija HBS-a Vjekoslavom Matetićem osvojili su drugo mjesto na međunarodnom turniru Alpe-Jadran 2024. održanom u SRC Veli Jože u Poreču. 

Hrvatski boćari su drugi s dva remija i pobjedom nad izravnim konkurentima za naslov Slovencima koji su završili prvi s dvije pobjede i porazom. 

Na turniru su sudjelovale reprezentacije Hrvatske, Slovenije, selekcija Istarske županije te zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija, Venecija, Julijska Krajina i Veneto, a boćari su se natjecali u šest disciplina, pojedinačnom, paru, krugu, štafetnom, preciznom i brzinskom izbijanju. 

Za Hrvatsku U18 reprezentaciju nastupili su Čepićan Ivan Načinović (Rijeka), Adrian Šipek (Sveti Jakov), Luka Tus (Drivenik), Luka Dorić (Križišće), Vjekoslav Škrabić (Brela) i Ivan Bažančik (Sveti Luka), dok su IBS predstavljali Toni Cetina (Pula), Manuel Peršić (Vodnjan), Tian Baričević (Pula), Tino Majcan (Pazin), Roko Babić (Pazin) i Roko Jukić (Veleniki). 

Najboljim igračem turnira proglašen je Adrian Šipek, dok je Tian BAričević najbolji u bližanju i izbianju u krug s 24 punta. 

Uoči turnira u Rijeci su održane pripreme reprezentacije, a još će jedne biti održane za dva tjedna. Naime, mladi reprezentativci spremaju se za SP u Portoriku te pripreme, kao i turnir u Poreču služe izborniku Vukeliću da stekne uvid u spremu svih kandidata. Konačan popis putnika za SP bit će objavljen nakon drugog ciklusa priprema za 15-tak dana. (Tekst: Valentina Prokić)

Rezultati: 
1. kolo
Istra - Slovenija 5:7
Hrvatska - FVG Veneto 6:6
2. kolo
Istra - Hrvatska 6:6
Slovenija - FVG Veneto 8:4
3. kolo 
Istra - FVG Veneto 6:6
Hrvatska - Slovenija 10:2

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija