Nove odluke vijeća

Zaposlenicima Općine Pićan i Vrtića Lišnjak rastu plaće

0
Kristina Čule
Kristina Čule

Djelatnicima Općine Pićan i tamošnjeg Dječjeg vrtića porast će plaće, nakon što su na sjednici Vijeća 23. rujna usvojene nove odluke o koeficijentima za obračun plaća. Odluke su obrazložile ravnateljica vrtića Kristina Čule i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Martina Bilić.

Budući da je zakonom o predškolskom odgoju određeno da se plaće u vrtićima 'vezuju' uz propise koji reguliraju plaće u osnovnom školstvu, ukoliko su povoljniji za radnike, umjesto stare osnovice od 468 eura bruto za obračun plaće, sada je uvedena nova osnovica od 947,18 eura, pa bi tako primjerice, odgajateljica DV-a Lišnjak iz Pićna umjesto dosadašnjih 876,74 eura neto osnovne plaće, trebala dobiti 1.330,45 eura osnovne neto plaće.

Ista osnovica od 947,18 eura određena je novom odlukom koja regulira obračun plaća službenika i namještenika. Plaću službenika i namještenika čini umnožak koeficijenta i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. Primjerice, pročelnik ima koeficijent nešto viši od tri, a stručni suradnici i viši referenti nešto više od dva. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija